Ειδήσεις

State Department: Σοβαρή ανησυχία για τη φύση των ελληνικών συνόρων

“Καμπανάκι” για την “πορώδη” φύση (porous nature) των ελληνικών συνόρων η οποία παραμένει “σοβαρή ανησυχία” και τις ελληνικές αστυνομικές ταυτότητες οι οποίες είναι ευάλωτες σε παραχάραξη καθώς δεν διαθέτουν κανένα νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας όπως είναι οι ψηφιακές φωτογραφίες και τα βιομετρικά στοιχεία, κρούει το State Department στην ετήσια έκθεσή του για την τρομοκρατία.

Ακόμη, το State Deparment στην έκθεσή του για την Ελλάδα αναφέρει ότι το 2015 στη χώρα σημειώθηκαν επιθέσεις μικρής κλίμακας με παγιδευμένα δέματα ή εκρηκτικούς μηχανισμούς από εγχώριες αναρχικές ομάδες, ωστόσο ήταν λιγότερες σε σχέση με το 2014. Η συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με τιςΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας παρέμεινε ισχυροί ενώ ανώτατοι αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης έχουν τονίσει ότι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι στις κορυφαίες προτεραιότητές τους. Ακόμη σημειώνεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε άμεσα ξένες τρομοκρατικές ενέργειες και έχει καταδικάσει με έντονο τρόπο τις ενέργειες του Ισλαμικού Κράτους ώς αποτρόπαιες και έχει καλέσει όλα τα κράτη να αντιμετωπίσουν με ενεργό και αποτελεσματικό τρόπο αυτή την απειλή.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το State Department, η Αστυνομική Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας η οποία είναι υπεύθυνη για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, παρότι προσελκύει ικανούς αστυνομικούς και έχει επιδείξει υψηλή ικανότητα στη συλλογή πληροφοριών, στερείται της ικανότητας να χρησιμοποιήσει τον όγκο των δεδομένων που συλλέγει και να τις μοιραστεί με άλλες υπηρεσίες εντός της ελληνικής αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

capital.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου