ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ταξιδιωτική οδηγία για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλη την Ευρώπη εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Οι Ηνω­μέ­νες Πο­λι­τεί­ες της Αμε­ρι­κής προει­δο­ποί­η­σαν σή­με­ρα τους πο­λί­τες της χώρας για πι­θα­νές τρο­μο­κρα­τι­κές επι­θέ­σεις κατά τη διάρ­κεια του κα­λο­και­ριού στην Ευ­ρώ­πη, ση­μειώ­νο­ντας πως εν­δε­χό­με­νοι στό­χοι των τρο­μο­κρα­τών μπο­ρεί να είναι το Ευ­ρω­παϊ­κό Πρω­τά­θλη­μα Πο­δο­σφαί­ρου που θα διε­ξα­χθεί στην Γαλ­λία, μο­λο­νό­τι ένας αμε­ρι­κα­νός αξιω­μα­τού­χος δή­λω­σε πως δεν υπάρ­χουν πλη­ρο­φο­ρί­ες για συ­γκε­κρι­μέ­νες απει­λές.

«Εφι­στού­με την προ­σο­χή στους πο­λί­τες των ΗΠΑ για τον κίν­δυ­νο εν­δε­χό­με­νων τρο­μο­κρα­τι­κών επι­θέ­σε­ων σε όλη την Ευ­ρώ­πη, στό­χος των οποί­ων μπο­ρεί να είναι με­γά­λες εκ­δη­λώ­σεις, του­ρι­στι­κά αξιο­θέ­α­τα, εστια­τό­ρια, εμπο­ρι­κά κέ­ντρα και Μέσα Μα­ζι­κής Με­τα­φο­ράς», υπο­γραμ­μί­ζε­ται στο κεί­με­νο της τα­ξι­διω­τι­κής οδη­γί­ας (με ημε­ρο­μη­νία λήξης την 31η Αυ­γού­στου) που εξέ­δω­σε νω­ρί­τε­ρα σή­με­ρα το Στέιτ Ντι­πάρ­τμεντ.

Το αμε­ρι­κα­νι­κό ΥΠΕΞ εκ­δί­δει τα­κτι­κά αντί­στοι­χες οδη­γί­ες για χώρες ξε­χω­ρι­στά και ενί­ο­τε για μια ολό­κλη­ρη ήπει­ρο ή τον κόσμο στο σύ­νο­λο του, ακόμα και όταν δεν δια­θέ­τει πλη­ρο­φο­ρί­ες για την ύπαρ­ξη συ­γκε­κρι­μέ­νης απει­λής για συ­γκε­κρι­μέ­νους στό­χους.

Η τε­λευ­ταία προει­δο­ποί­η­ση που εκ­δό­θη­κε για την Ευ­ρώ­πη ήταν στις 22 Μαρ­τί­ου, έπει­τα από τις τρο­μο­κρα­τι­κές επι­θέ­σεις στις Βρυ­ξέλ­λες.

Ένας αμε­ρι­κα­νός αξιω­μα­τού­χος, που ζή­τη­σε να μην κα­το­νο­μα­στεί, ανέ­φε­ρε πως το αμε­ρι­κα­νι­κό ΥΠΕΞ δεν δια­θέ­τει πλη­ρο­φο­ρί­ες για κά­ποια συ­γκε­κρι­μέ­νη απει­λή.

«Ο με­γά­λος αριθ­μός του­ρι­στών που επι­σκέ­πτο­νται την Ευ­ρώ­πη τους κα­λο­και­ρι­νούς μήνες θα απο­τε­λέ­σουν ση­μα­ντι­κοί στό­χοι για τρο­μο­κρά­τες που σχε­διά­ζουν επι­θέ­σεις σε δη­μό­σιους χώ­ρους, ιδιαί­τε­ρα σε πο­λυ­πλη­θείς εκ­δη­λώ­σεις», ση­μειώ­νει η τα­ξι­διω­τι­κή οδη­γία.

Ιδιαί­τε­ρη ανα­φο­ρά γί­νε­ται για το Ευ­ρω­παϊ­κό Πρω­τά­θλη­μα Πο­δο­σφαί­ρου (EURO 2016) που διε­ξά­γε­ται στην Γαλ­λία από τις 10 Ιου­νί­ου έως τις 10 Ιου­λί­ου.

«Τα στά­δια που θα φι­λο­ξε­νή­σουν πο­δο­σφαι­ρι­κούς αγώ­νες του EURO 2016, οι σχε­δια­σμέ­νες ζώνες για φι­λά­θλους και ανε­ξάρ­τη­τες αί­θου­σες δια­σκέ­δα­σης που θα με­τα­δί­δουν τους αγώ­νες στην Γαλ­λία και στην Ευ­ρώ­πη απο­τε­λούν εν­δε­χό­με­νους στό­χους για τρο­μο­κρά­τες, όπως και άλλα αθλη­τι­κά γε­γο­νό­τα με­γά­λης κλί­μα­κας και δη­μό­σιοι χώροι συ­νά­θροι­σης σε όλη την Ευ­ρώ­πη», επι­ση­μαί­νε­ται.

Πα­ράλ­λη­λα γί­νε­ται λόγος για την εκ­δή­λω­ση που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί για την Πα­γκό­σμια Μέρα Νε­ο­λαί­ας της Κα­θο­λι­κής Εκ­κλη­σί­ας που ανα­μέ­νε­ται να συ­γκε­ντρώ­σει έως και 2,5 εκα­τομ­μύ­ρια επι­σκέ­πτες στην Κρα­κο­βία της Πο­λω­νί­ας με­τα­ξύ της 26ης και της 31ης Ιου­λί­ου.

«Η Πο­λω­νία θα επι­βά­λει συ­νο­ρια­κούς ελέγ­χους σε όλα τα εθνι­κά της σύ­νο­ρα από τις 4 Ιου­λί­ου έως τις 2 Αυ­γού­στου και όσοι επι­σκε­φτούν την χώρα κατά την διάρ­κεια αυτής της χρο­νι­κής πε­ριό­δου θα πρέ­πει να είναι προ­ε­τοι­μα­σμέ­νοι να επι­δει­κνύ­ουν τα δια­βα­τή­ρια τους και να υπό­κει­νται σε αυ­στη­ρούς ελέγ­χους ασφά­λειας σε όλη την Πο­λω­νία», ανα­φέ­ρει το αμε­ρι­κα­νι­κό ΥΠΕΞ.

Τα ΝΕΑ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.