ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Άμεση ανάγκη ενίσχυσης των τομέων του ΕΚΑΒ σε Ρόδο, Κω, Κάλυμνο και Λέρο με προσωπικό και νέα οχήματα»

news room 3 λεπτά ανάγνωση
Μάνος Κόνσολας

Ερώτηση κατέ­θεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας, ο Βου­λευ­τής Δωδε­κα­νή­σου, κ. Μάνος Κόν­σο­λας, επι­ση­μαί­νο­ντας την ανάγκη ενί­σχυ­σης των τομέων του ΕΚΑΒ σε Ρόδο, Κω, Κάλυμνο και Λέρο με δια­σώ­στες και νέα οχήματα.

Ο κ. Κόν­σο­λας ανα­φέ­ρε­ται στην ορκω­μο­σία 157 νέων δια­σω­στών του ΕΚΑΒ που ορκί­στη­καν την περα­σμένη Τρίτη και εκκρε­μεί η τοπο­θέ­τησή τους. Ζητά να καλυ­φθούν, κατά προ­τε­ραιό­τητα, οι ανάγκες των τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδε­κά­νησα στους οποίους υπάρχει έντονη υπο­στε­λέ­χωση, αλλά και αυξη­μέ­νες ανάγκες λόγω του πολ­λα­πλα­σια­σμού των αναγκών εν όψει της θερινής περιό­δου αλλά και της έξαρσης της προ­σφυ­γι­κής κρίσης.

Τονίζει, επίσης, την ανάγκη να κατα­νε­μη­θούν νέα ασθε­νο­φόρα στους τομείς του ΕΚΑΒ σε Ρόδο, Κω, Κάλυμνο και Λέρο με δεδο­μένο ότι ολο­κλη­ρώ­θηκε ο δια­γω­νι­σμός για την προ­μή­θειά τους.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόν­σο­λας επι­ση­μαί­νει:

«Πρέπει να υπάρ­ξουν τοπο­θε­τή­σεις δια­σω­στών που ορκί­στη­καν στους τομείς του ΕΚΑΒ σε Ρόδο, Κω, Κάλυμνο και Λέρο. Δεν μπο­ρούμε να περι­μέ­νουμε να τελε­σφο­ρή­σει η προ­κή­ρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι ανάγκες είναι ήδη πιε­στι­κές και πρέπει να καλυ­φθούν.

Προ­τε­ραιό­τητα πρέπει, επίσης, να δοθεί και στην κατα­νομή των νέων ασθε­νο­φό­ρων στους τομείς του ΕΚΑΒ στα Δωδε­κά­νησα».

Ακο­λου­θεί το πλήρες κείμενο της Ερώ­τη­σης του κ. Κόνσολα.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Άμεση ανάγκη ενί­σχυ­σης των τομέων του ΕΚΑΒ σε Ρόδο, Κω, Κάλυμνο και Λέρο με δια­σώ­στες και νέα οχήματα»

Κύριε Υπουργέ,

Πριν από 2 ημέρες πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε η ορκω­μο­σία των 157 νέων δια­σω­στών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοή­θειας.

Εκκρε­μεί όμως η κατα­νομή τους στα κέντρα και στους σταθ­μούς του ΕΚΑΒ της χώρας.

Είναι, όμως, σαφές ότι έχουν αλλάξει τα δεδο­μένα της προ­κή­ρυ­ξης του 2012, σύμφωνα με την οποία έγινε η πρό­σληψη των 157 νέων δια­σω­στών του ΕΚΑΒ.

Αυτό σημαί­νει ότι δεν μπορεί να γίνει η κατα­νομή τους κατά τα ⅔ στην Αττική , όπως προ­βλε­πό­ταν.

Η υπο­στε­λέ­χωση των δομών δημό­σιας υγείας στα νησιά και ιδιαί­τερα στα κέντρα και στους τομείς του ΕΚΑΒ αλλά και τα νέα δεδο­μένα που δημιούρ­γησε η προ­σφυ­γική κρίση, επι­βάλ­λουν να δοθεί προ­τε­ραιό­τητα στις νησιω­τι­κές περιο­χές.

Πρέπει να επι­ση­μαν­θεί ότι στο ΕΚΑΒ Ρόδου, οι εργα­ζό­με­νοι έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής τους αφού ο αριθμός των δια­σω­στών δεν επαρκεί για να καλύ­πτο­νται όλες οι βάρδιες.

Ανάλογα προ­βλή­ματα υπάρ­χουν και στους τομείς του ΕΚΑΒ σε Κω, Κάλυμνο και Λέρο. Η προ­κή­ρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ στην οποία προ­βλέ­πε­ται η πρό­σληψη δια­σω­στών, ενδέ­χε­ται να μην έχει τελε­σφο­ρή­σει το επόμενο χρονικό διά­στημα, για αυτό το λόγο θα πρέπει να τοπο­θε­τη­θούν στους τομείς του ΕΚΑΒ σε Ρόδο, Κω, Κάλυμνο και Λέρο δια­σώ­στες που ήδη ορκί­στη­καν και εκκρε­μεί η τοπο­θέ­τηση τους.

Άλλωστε, σε λίγο καιρό αρχίζει η θερινή περίοδο κατά την οποία ο πλη­θυ­σμός των νησιών, τα περι­στα­τικά και οι ανάγκες πολ­λα­πλα­σιά­ζο­νται.

Προ­κύ­πτει, επίσης, και το ζήτημα της ενί­σχυ­σης των τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδε­κά­νησα με νέα ασθε­νο­φόρα αφού πέρα από την έλλειψη ασθε­νο­φό­ρων (στη Ρόδο υπάρ­χουν μόνο τρία) ο στόλος των οχη­μά­των είναι γερα­σμέ­νος και κατα­γρά­φο­νται συνε­χείς βλάβες.

Με δεδο­μένο ότι έχει ολο­κλη­ρω­θεί ο δια­γω­νι­σμός για την παρα­λαβή των νέων οχη­μά­των του ΕΚΑΒ θα πρέπει να γίνει η κατα­νομή τους και να ενι­σχυ­θούν με τα νέα οχήματα οι τομείς του ΕΚΑΒ σε Ρόδο, Κω, Κάλυμνο και Λέρο.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερω­τά­ται ο Κύριος Υπουρ­γός

1. Εάν προ­τί­θε­ται να προβεί στην κατα­νομή και τοπο­θέ­τηση μέρους των 157 δια­σω­στών του ΕΚΑΒ που ορκί­στη­καν πρό­σφατα στους τομείς του ΕΚΑΒ σε Ρόδο, Κω, Κάλυμνο και Λέρο.

2. Προ­τί­θε­ται να ενι­σχύ­σει με νέα οχήματα, από το δια­γω­νι­σμό που ολο­κλη­ρώ­θηκε, τους τομείς του ΕΚΑΒ σε Ρόδο, Κω, Κάλυμνο και Λέρο;

Ο Ερωτών Βου­λευ­τής

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.