ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο τουρισμός τονώνει την αγορά αυτοκινήτου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
αυτοκίνητα

Αυξη­μέ­νες κατά 6,4% ήταν το 2015 οι πωλή­σεις αυτο­κι­νή­των σε σχέση με το 2014. Κρίση και capital controls δεν μπό­ρε­σαν να κάνουν τη ζημιά που πολλοί ανέ­με­ναν, γεγονός πίσω από το οποίο κρύ­βε­ται ο του­ρι­σμός και συγκε­κρι­μένα οι εται­ρίες ενοι­κιά­σεων αυτο­κι­νή­των.

Στην ανα­κοί­νωση του Συν­δέ­σμου Εισα­γω­γέων Αντι­προ­σώ­πων Αυτο­κι­νή­των δια­βά­ζουμε και τις λεπτο­μέ­ρειες σχετικά με τα επίπεδα που κινεί­ται πλέον η αγορά, με τις πωλή­σεις να είναι μειω­μέ­νες κατά 71,8% σε σχέση με τα «καλά», προ κρίσης χρόνια…

Με βάση τα πρω­το­γενή στοι­χεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επε­ξερ­γα­σία του ΣΕΑΑ, οι ταξι­νο­μή­σεις και­νούρ­γιων επι­βα­τι­κών το μήνα Δεκέμ­βριο 2015 υπήρξαν αυξη­μέ­νες κατά +6,7% ως προς το μήνα Δεκέμ­βριο 2014. Συνο­λικά, το 2015 οι ταξι­νο­μή­σεις και­νούρ­γιων επι­βα­τι­κών ήταν αυξη­μέ­νες κατά +6,4% ως προς το 2014.

Η πρόοδος στις ταξι­νο­μή­σεις και­νούρ­γιων επι­βα­τι­κών αιτιά­ζε­ται στις αυξη­μέ­νες πωλή­σεις αυτο­κι­νή­των προς επι­χει­ρή­σεις ενοι­κί­α­σης, μακρο­χρό­νιας μίσθω­σης και επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομίλους, ενώ ακόμη και με αυτήν την πρόοδο η αγορά αυτο­κι­νή­του βρί­σκε­ται -71,8% χαμη­λό­τερα ως προς το μέσο όρο της δεκα­ε­τίας 2000-2009.

Στα και­νούρ­για φορτηγά σημειώ­θηκε αύξηση +16,0%, ως προς το περσινό έτος, εξαι­τίας, μεταξύ άλλων, και εκτε­λέ­σεων δια­γω­νι­σμών.

Τέλος, στα και­νούρ­για δίκυκλα (πλέον των 50 cc) οι ταξι­νο­μή­σεις του έτους σημεί­ω­σαν αύξηση +6,8%, ως προς το 2014.

tvxs.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.