Ειδήσεις

DW: Θα επιστρέψει η Ελλάδα επιδοτήσεις;

ευρώ 100

Θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος στη σημερινή επισκόπηση τύπου με τους αρθρογράφους να εστιάζουν στο μέτωπο της οικονομίας και στον “κίνδυνο επιστροφής κοινοτικών επιδοτήσεων”, αλλά και στην κατάσταση στην Ειδομένη.

“Κίνδυνος επιστροφής κοινοτικών επιδοτήσεων για την Ελλάδα”-“Λόγω χάους στις υπηρεσίες”, είναι ο τίτλος και υπότιτλος άρθρου στη σημερινή Bild που σημειώνει: “Η Ελλάδα οφείλει να επιστρέψει κοινοτικές επιδοτήσεις ύψους έως και 6,5 δις ευρώ, διότι 66 συμπεφωνημένα πρότζεκτ δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του 2015. Σύμφωνα με έκθεση της επιτροπής ελέγχου του προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Αθήνα έχει σχεδιάσει πολλά έργα, χωρίς να συμπεριλάβει τις τοπικές αρχές. Από τα 100 πρότζεκτ που συγχρηματοδοτούνται στην παρούσα φάση και εδώ και 14 χρόνια από την ΕΕ, στα 52 (5,5 δις ευρώ) σημειώνονται καθυστερήσεις ενώ 14 (1 δις ευρώ) κινδυνεύουν να μην ολοκληρωθούν. Η επικεφαλής της επιτροπής Ίνγκε Γκρέσλε (σσ. ευρωβουλευτής των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών): “Η μιζέρια δεν οφείλεται στην έλλειψη χρημάτων για την Ελλάδα, αλλά στο ότι η χώρα θέτει εμπόδια στον εαυτό της”.

www.dw.com

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗

Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.