ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απολογούνται αύριο για τα 6.236 γραμμάρια κάνναβης τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΛΙΜΑΝΙ

To πρωί της Πέμπτης (αύριο) θα απο­λο­γη­θούν ενώπιον της Ανα­κρί­τριας Ρόδου, οι κατη­γο­ρού­με­νοι για σύσταση εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης, διεύ­θυνση εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης και δια­κί­νηση ναρ­κω­τι­κών με την μορφή της κατοχής και μετα­φο­ράς κατ’ εξα­κο­λού­θηση, κατά περί­πτωση Μ. Ν. του Δ. 49 ετών, κατοί­κου Αττικής, Κ. Σ. του Β., 33 ετών, κατοί­κου Ρόδου, Α. Α. Α. του Α., 28 ετών, κατοί­κου Αθηνών, Σ. Α. του Γ. 55 ετών, κατοί­κου Αθηνών και S. K. του K. 34 ετών, υπηκόου Αλβα­νίας, κατοί­κου Αθηνών, που συνε­λή­φθη­σαν ως εμπλε­κό­με­νοι σε υπόθεση δια­κί­νη­σης 6.236 γραμ­μά­ρια ακα­τέρ­γα­στης κάν­να­βης.

Οι έρευνες για την υπόθεση διε­νερ­γή­θη­καν το διήμερο 24 και 25 Οκτω­βρίου 2015 σε Ρόδο και Αθήνα.

Όπως έγραψε χθες η «δημο­κρα­τική», την 24η Οκτω­βρίου 2015 και περί ώραν 10.10 μετά τον κατά­πλου του “Super Fast ΧΙΙ», σε έλεγχο αυτο­κι­νή­του, που οδη­γούσε ο πρώτος, με τη χρήση αστυ­νο­μι­κού σκύλου ανι­χνευτή ναρ­κω­τι­κών εντο­πί­στη­καν στο πάτωμα ενός αυτο­κι­νή­του, τύπου «Smart», 6 πλα­στι­κές συσκευα­σίες με κάνναβη βάρους  6.236 γραμ­μα­ρίων.

Το όχημα είχε μισθώ­σει από επι­χεί­ρηση στην οδό Συγγρού της Αθήνας ο τέταρ­τος των κατη­γο­ρου­μέ­νων.

Ακο­λού­θως οι αστυ­νο­μι­κοί συνέ­λα­βαν τον δεύτερο και τον τρίτο. Ο τρίτος επι­κοι­νώ­νησε συγκε­κρι­μένα με τον πρώτο, στο διά­στημα που εκείνος εκρα­τείτο και κανό­νισε μαζί του συνά­ντηση για να παρα­λά­βει το αυτο­κί­νητο με τα ναρ­κω­τικά. Ο τρίτος ήλθε στο νησί με αερο­πλάνο και μετά την άφιξή του επι­βι­βά­στηκε σε αυτο­κί­νητο τύπου “Volkswagen”, που οδη­γούσε ο δεύ­τε­ρος.

Στο ραντε­βού για την παρα­λαβή του αυτο­κι­νή­του, επι­βι­βά­στηκε λιμε­νι­κός του Τμή­μα­τος Ασφα­λείας και όταν ο τρίτος πλη­σί­ασε το όχημα για να το παρα­λά­βει, συνε­λή­φθη.

Το από­γευμα της ίδιας μέρας λιμε­νι­κοί διε­νήρ­γη­σαν έρευνα, παρου­σία δικα­στι­κού λει­τουρ­γού στην οικία του Ροδίτη και με τη συν­δρομή σκύλου ανι­χνευτή ναρ­κω­τι­κών βρήκαν 17,6 γραμ­μά­ρια κάν­να­βης (κατερ­γα­σμέ­νης και ακα­τέρ­γα­στης, σε τρείς συσκευα­σίες).

Σε δια­μέ­ρι­σμα του τρίτου στην Αθήνα βρέ­θη­καν 1.660,6 γραμ­μά­ρια κάν­να­βης.

Στην οικία του τελευ­ταίου συνε­λή­φθη ο πέμπτος, διότι στο κρεβάτι που κοι­μό­ταν βρέθηκε και κατα­σχέ­θηκε ποσό­τητα κάν­να­βης βάρους 0,9 γραμ­μα­ρίων.

Ο φερό­με­νος ως διευ­θύ­νων την σπείρα Αιγύ­πτιος αρνή­θηκε να δώσει εξη­γή­σεις ενώ ο Μ. Ν., που έχει απα­σχο­λή­σει στο παρελ­θόν τις αρχές σε υπο­θέ­σεις δια­κί­νη­σης ναρ­κω­τι­κών και μετα­να­στών, υπο­στή­ριξε ότι ήταν εκείνος που του ανέθεσε την μετα­φορά των ναρ­κω­τι­κών.

Σύμφωνα μάλιστα με τους ισχυ­ρι­σμούς, του είχε μετα­φέ­ρει έναντι αμοιβής 300 ευρώ την φορά δύο βαλί­τσες τον Ιούνιο και τον Αύγου­στο στη Ρόδο, που περιεί­χαν μεγάλη ποσό­τητα κάν­να­βης. Ισχυ­ρί­στηκε μάλιστα ότι συγ­γε­νικό του πρόσωπο αντι­με­τω­πί­ζει σοβαρά προ­βλή­ματα υγείας και ότι για την νοση­λεία της απαι­τού­νται πολλά έξοδα κι ότι οι οικο­νο­μι­κές δυσκο­λίες τον οδή­γη­σαν να γίνει «βαπο­ράκι».

Ο Σ. Α. υπο­στη­ρί­ζει, σύμφωνα με τις πλη­ρο­φο­ρίες, ότι είχε γνω­ρί­σει τη μητέρα του Αιγύ­πτιου, που τον είχε συν­δρά­μει οικο­νο­μικά και ότι μετά την απο­φυ­λά­κιση του γιού της, ανα­γκά­στηκε να τον εξυ­πη­ρε­τή­σει σε μετα­φο­ρές ναρ­κω­τι­κών για να ξεχρε­ώ­σει το χρέος του. Υπο­στή­ριξε ότι μίσθωσε το smart το παρέ­δωσε στον Αιγύ­πτιο και ο τελευ­ταίος του το επέ­στρεψε για να το δώσει στον πρώτο κατη­γο­ρού­μενο. Ισχυ­ρί­στηκε μάλιστα ότι ο Αιγύ­πτιος του είχε δώσει τις δύο βαλί­τσες που παρέ­δωσε το καλο­καίρι στον πρώτο, για να τις μετα­φέ­ρει στη Ρόδο.

Ο Αλβανός, που συνε­λή­φθη στην Αθήνα, σύμφωνα με τις ίδιες πλη­ρο­φο­ρίες υπο­στη­ρί­ζει ότι είχε γνω­ρί­σει τον Αιγύ­πτιο  στις φυλακές του Μαλαν­δρί­νου, όπου εξέτιε ποινή για υπόθεση ναρ­κω­τι­κών. Ήταν φίλοι, όπως ισχυ­ρί­στηκε και συνέ­δραμε τον ίδιο και την μητέρα του σε οικο­γε­νειακή τους υπόθεση στην Αλβανία. Ισχυ­ρί­στηκε ότι δεν γνώριζε για την δρα­στη­ριό­τητά του με τα ναρ­κω­τικά και ότι την ποσό­τητα που βρέθηκε πάνω του την είχε προ­μη­θευ­τεί ο ίδιος για προ­σω­πική του χρήση από άλλο πρόσωπο.

Ο Ροδίτης αρνεί­ται οποια­δή­ποτε σχέση με την υπόθεση τονί­ζο­ντας ότι του τηλε­φώ­νησε ο Αιγύ­πτιος για να τον παρα­λά­βει από το αερο­δρό­μιο, λέγο­ντάς του ότι ερχόταν για δουλειά στη Ρόδο και ότι στη δια­δρομή του ζήτησε να στα­μα­τή­σει σε ένα καρ­το­τη­λέ­φωνο για να τηλε­φω­νή­σει.

Ως συνή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σης των κατη­γο­ρού­με­νων παρί­στα­ται ο δικη­γό­ρος κ. Στέλιος Αλε­ξαν­δρής.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.