ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαθητές του 1ου Πειραματικού επισκέφθηκαν το Δημαρχείο – Παραμένουν πολλά κενά στα σχολεία

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Θέ­μα­τα που αφο­ρούν στην προ­στα­σία του πε­ρι­βάλ­λο­ντος συ­ζή­τη­σε χθες ο δή­μαρ­χος κ. Φώτης Χα­τζη­διά­κος με 30 μα­θη­τές της γ΄ τάξης του 1ου πει­ρα­μα­τι­κού δη­μο­τι­κού σχο­λεί­ου Ρόδου.

Οι μα­θη­τές συ­να­ντή­θη­καν επί­σης με τον αντι­δή­μαρ­χο Διοι­κη­τι­κών Υπη­ρε­σιών κ. Σάββα Δια­κο­στα­μα­τί­ου και την προϊ­στα­μέ­νη του Λη­ξιαρ­χεί­ου Ρόδου κ. Κό­μισ­σα Βα­λε­ρί­ου. Τους μα­θη­τές συ­νό­δευαν οι εκ­παι­δευ­τι­κοί κ.κ. Παν. Κα­νί­χης και Θε­ο­λο­γία Τσι­ρώ­ζη.

Ο κ. Χα­τζη­διά­κος άκου­σε τις προ­τά­σεις των μα­θη­τών και τους κά­λε­σε να συμ­με­τά­σχουν στην προ­σπά­θεια που θα γίνει από το προ­σω­πι­κό της Διεύ­θυν­σης Πρα­σί­νου για την ευ­πρε­πι­σμό των χώρων πρα­σί­νου στο σχο­λείο τους.

«Σας καλώ να βοη­θή­σε­τε το προ­σω­πι­κό του Δήμου. Να το­πο­θε­τή­σε­τε και εσείς φυτά στα παρ­τέ­ρια του σχο­λεί­ου σας και να τα φρο­ντί­ζε­τε συ­νέ­χεια. Θα τα πο­τί­ζε­τε όμως όταν πρέ­πει και θα ελέγ­χε­τε την κα­τά­στα­σή τους. Θα υιο­θε­τή­σε­τε δη­λα­δή τους χώ­ρους πρα­σί­νου», πρό­τει­νε στους μα­θη­τές ο κ. Φώτης Χα­τζη­διά­κος.

Ο δή­μαρ­χος τό­νι­σε πως η πόλη και ιδιαί­τε­ρα οι χώροι πρα­σί­νου θα πρέ­πει να δια­τη­ρού­νται κα­θα­ροί.

«Τα πάρκα της πό­λε­ως δεν λε­ρώ­νο­νται από μόνα τους. Κά­ποιοι ασυ­νεί­δη­τοι πε­τούν σκου­πί­δια σε αυτά. Και οι κά­τοι­κοι που δια­θέ­τουν κα­τοι­κί­δια θα πρέ­πει να προ­σέ­χουν και να κα­θα­ρί­ζουν τις ακα­θαρ­σί­ες τους. Όλοι πρέ­πει να κά­νου­με κα­μπά­νια για την προ­στα­σία του πε­ρι­βάλ­λο­ντος. Δεν μπο­ρεί η δη­μο­τι­κή αρχή να επι­τη­ρεί τους πά­ντες», τό­νι­σε ο κ. Φώτης Χα­τζη­διά­κος.

Αγώ­νας για να

κα­λυ­φθούν τα κενά

Αγώνα συ­νε­χί­ζουν να δί­νουν οι προϊ­στά­με­νοι των διευ­θύν­σε­ων Πρω­το­βάθ­μιας και Δευ­τε­ρο­βάθ­μιας Εκ­παί­δευ­σης κ.κ. Ηλίας Βα­σι­λειά­δης και Γιάν­νης Πα­πα­δο­μαρ­κά­κης για να κα­λυ­φθούν τα κενά στις θέ­σεις των εκ­παι­δευ­τι­κών στα σχο­λεία.

«Υπάρ­χουν ακόμη κενές θέ­σεις εκ­παι­δευ­τι­κών στα ολο­ή­με­ρα τμή­μα­τα. Πά­ντως δεν είναι δυ­να­τόν να δο­θούν χρή­μα­τα από το ΕΣΠΑ για τον διο­ρι­σμό δα­σκά­λων και νη­πια­γω­γών», δή­λω­σε ο προϊ­στά­με­νος της Διεύ­θυν­σης Πρω­το­βάθ­μιας Εκ­παί­δευ­σης κ. Ηλίας Βα­σι­λειά­δης.

«Μέχρι τώρα έχουν διο­ρι­στεί 200 ανα­πλη­ρω­τές για την κά­λυ­ψη των κενών θέ­σε­ων σε γυ­μνά­σια και λύ­κεια του νομού μας. Πρέ­πει να διο­ρι­στούν ακόμη 100 κα­θη­γη­τές για να μην υπάρ­χουν προ­βλή­μα­τα», δή­λω­σε ο προϊ­στά­με­νος της Διεύ­θυν­σης Δευ­τε­ρο­βάθ­μιας Εκ­παί­δευ­σης κ. Γιάν­νης Πα­πα­δο­μαρ­κά­κης.

Θέ­μα­τα που αφο­ρούν στην κά­λυ­ψη των κενών θέ­σε­ων στα σχο­λεία συ­ζη­τή­θη­καν σε συ­νά­ντη­ση που είχε ο πε­ρι­φε­ρεια­κός διευ­θυ­ντής εκ­παί­δευ­σης Νο­τί­ου Αι­γαί­ου κ. Βα­σί­λης Κα­ρα­γιάν­νης με τον υπουρ­γό Παι­δεί­ας κ. Νίκο Φίλη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.