ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φοροκυνηγητό στα παράνομα καταλύματα και τις τουριστικές μισθώσεις κατοικιών

news room 1 λεπτό ανάγνωση

Τα παρά­νομα του­ρι­στικά κατα­λύ­ματα και οι του­ρι­στι­κές μισθώ­σεις κατοι­κιών θα βρεθούν στο στό­χα­στρο των ελεγ­κτι­κών αρχών με τις ρυθ­μί­σεις νομο­σχε­δίου για τον του­ρι­σμό, που πρό­κει­ται να φέρει στη Βουλή και να ψηφι­σθεί έως το τέλος του έτους η αν.Υπουρ­γός Του­ρι­σμού Έλενα Κου­ντουρά, όπως είπε σήμερα στην ομιλία της στο 14ο συνέ­δριο του ΣΕΤΕ.

Νωρί­τερα, μιλώ­ντας με του­ρι­στι­κούς συντά­κτες, η κυρία Κου­ντουρά απο­κά­λυψε ότι θα θεσπι­σθούν τα μικτά κλι­μά­κια ελέγχου με όλους τους συναρ­μό­διους φορείς, περι­λαμ­βα­νο­μέ­νης και της Διεύ­θυν­σης Δίωξης Ηλε­κτρο­νι­κού Εγκλή­μα­τος, ώστε να εντο­πί­ζο­νται αμέσως παρά­νο­μες δρα­στη­ριό­τη­τες στο χώρο του του­ρι­σμού.

Προ­φα­νώς, η Υπη­ρε­σία αυτή θα είναι ιδιαί­τερα χρήσιμη και για τον εντο­πι­σμό σπιτιών που νοι­κιά­ζο­νται στους του­ρί­στες και δεν απο­δί­δουν φόρους. Η πρώτη πει­ρα­μα­τική δράση των μικτών κλι­μα­κίως έγινε το καλο­καίρι, όταν ελέγ­χθη­καν 11.000 επι­χει­ρή­σεις σε του­ρι­στι­κές περιο­χές της χώρας.

Στο ίδιο νομο­σχέ­διο θα περι­λαμ­βά­νο­νται ρυθ­μί­σεις για τον ΕΝΦΙΑ, τον ΦΠΑ, την παρα­οι­κο­νο­μία, την κωδι­κο­ποί­ηση της του­ρι­στι­κής νομο­θε­σίας, τους ξενα­γούς, την του­ρι­στική εκπαί­δευση, καθώς και για ειδικές μορφές του­ρι­σμού, ώστε να ανα­πτυ­χθούν νόμιμα και με ασφά­λεια.

Μείζον στόχος ο 12μηνος του­ρι­σμός

Η κυρία Κου­ντουρά έκανε και έναν απο­λο­γι­σμό της χρονιάς, που κλείνει με νέα ρεκόρ για τον ελλη­νικό του­ρι­σμό, τόσο στις αφίξεις όσο και στα έσοδα, ανα­φέ­ρο­ντας την κινη­το­ποί­ηση του υπουρ­γείου ώστε να εξο­μα­λυν­θεί η κατά­σταση στις δύσκο­λες ημέρες μετά τα capital controls, είπε ότι η καμπά­νια happening now, σε συνερ­γα­σία με τον ΣΕΤΕ, απέφερε διπλα­σια­σμό των κρα­τή­σεων της τελευ­ταίας στιγμής, επα­νέ­λαβε ότι ο μείζον στόχος είναι ο 12μηνος του­ρι­σμός (είπε σχετικά ότι αρκετοί τουρ οπε­ρέι­τορ επι­μή­κυ­ναν τα προ­γράμ­ματά τους από τις 180 στις 220 ημέρες φέτος), υπο­γράμ­μισε ότι δίνεται ιδιαί­τερη έμφαση στην προ­σέλ­κυση επεν­δύ­σεων, με το υπουρ­γείο να παρεμ­βαί­νει για το ξεμπλο­κά­ρι­σμα επεν­δυ­τι­κών σχεδίων ύψους 5 δισ.ευρώ, εκφρά­ζο­ντας την πεποί­θηση ότι οι θετικές προ­ο­πτι­κές, που δια­γρά­φο­νται για τον ελλη­νικό του­ρι­σμό και στα επόμενα χρόνια, θα κινη­το­ποι­ή­σουν το ενδια­φέ­ρον για νέες επεν­δύ­σεις.

tornosnews.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.