ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέες προσπάθειες για προσέλκυση μαθητικού τουρισμού στο νησί

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Μαθητές εκδρομείς Ρόδος

Προ­σπά­θεια για την ανα­βί­ωση του μαθη­τι­κού του­ρι­σμού θα ξεκι­νή­σει μετά την έναρξη του νέου εκπαι­δευ­τι­κού έτους από το Δήμο Ρόδου.

Η σχετική προ­ε­τοι­μα­σία, όπως δήλωσε η αντι­δή­μαρ­χος Του­ρι­σμού κ. Μαρίζα Χατζη­λα­ζά­ρου, έχει ήδη ξεκι­νή­σει.

«Συνε­χί­ζουμε την προ­σπά­θειά μας για την ανα­βί­ωση του μαθη­τι­κού του­ρι­σμού. Η αρχή είχε γίνει το περα­σμένο φθι­νό­πωρο. Στο­χεύ­σαμε σε σχολεία που λει­τουρ­γού­σαν στην Αθήνα και πετύ­χαμε πολύ καλά απο­τε­λέ­σματα. Τα στοι­χεία τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας δεί­χνουν πως ήρθαν στη Ρόδο τον περα­σμένο Δεκέμ­βριο 1.400 μαθητές», δήλωσε η αντι­δή­μαρ­χος Του­ρι­σμού.

Σε ερώτηση αν θα σταλούν και πάλι επι­στο­λές σε σχολεία που λει­τουρ­γούν στην Αθήνα για να ενη­με­ρω­θούν μαθητές και καθη­γη­τές, η κ. Χατζη­λα­ζά­ρου δήλωσε:

«Αυτή τη φορά στόχος μας είναι να προ­σελ­κύ­σουμε στη Ρόδο μαθητές σχο­λείων που λει­τουρ­γούν στην κεντρική αλλά και στη βόρεια Ελλάδα. Θα κάνουμε όλες τις κινή­σεις που απαι­τού­νται προ­κει­μέ­νου να πετύ­χουμε το καλύ­τερο δυνατό απο­τέ­λε­σμα».

Η αντι­δή­μαρ­χος Του­ρι­σμού δήλωσε πως θα σταλεί και επι­στολή προς την πολι­τική ηγεσία του υπουρ­γείου Παι­δείας.

«Στόχος μας είναι η ενδυ­νά­μωση των αφίξεων από τη Βόρεια Ελλάδα. Για να πετύ­χουμε το συγκε­κρι­μένο στόχο θα πρέπει να αυξηθεί η διάρ­κεια των μαθη­τι­κών εκδρο­μών κατά δύο ημέρες. Θα στεί­λουμε και σχετική επι­στολή στο υπουρ­γείο Παι­δείας», δήλωσε η κ. Μαρίζα Χατζη­λα­ζά­ρου.

Εκτός από την αύξηση της διάρ­κειας των μαθη­τι­κών εκδρο­μών όμως θα πρέπει να δημιουρ­γη­θούν, όπως τόνισε η αντι­δή­μαρ­χος Του­ρι­σμού και καλές προ­ϋ­πο­θέ­σεις και για τη μετα­φορά των μαθητών στη Ρόδο.

«Γνω­ρί­ζουμε πως υπάρχει θέμα με τα ακτο­πλοϊκά δρο­μο­λό­για από και προς τη Βόρεια Ελλάδα. Θα κάνουμε τις κινή­σεις που πρέπει προ­κει­μέ­νου να αντι­με­τω­πι­στεί το θέμα της μετα­φο­ράς των μαθητών στη Ρόδο», δήλωσε η κ. Χατζη­λα­ζά­ρου.

Σε ερώτηση σχετικά με τους λόγους για τους οποίους δεν γίνεται ανάλογη προ­σπά­θεια και την άνοιξη, η κ. Χατζη­λα­ζά­ρου δήλωσε πως τη συγκε­κρι­μένη χρονική περίοδο όλοι οι μαθητές ετοι­μά­ζο­νται για να λάβουν μέρος στις Πανελ­λα­δι­κές Εξε­τά­σεις.

«Δεν πιστεύω ότι πρέπει να προ­βούμε σε κινή­σεις για την προ­σέλ­κυση μαθητών της Γ’ τάξης του Λυκείου στη Ρόδο τον Απρίλιο. Τότε όλοι είναι απα­σχο­λη­μέ­νοι με την προ­ε­τοι­μα­σία ενόψει της συμ­με­το­χής τους στις Πανελ­λα­δι­κές Εξε­τά­σεις. Η όποια προ­σπά­θεια ίσως να πέσει στο κενό», δήλωσε η κ. Χατζη­λα­ζά­ρου.

Οι μαθητές που αφί­χθη­σαν πέρσι το Δεκέμ­βριο ενθου­σιά­στη­καν με τις φυσικές ομορ­φιές και τα αξιο­θέ­ατα της Ρόδου. Τόνισαν τότε πως το νησί συν­δυά­ζει τα πάντα και απο­τε­λεί ιδανικό προ­ο­ρι­σμό δια­κο­πών για όλες τις ηλικίες.

Προ­σπά­θειες για την ανά­πτυξη του μαθη­τι­κού του­ρι­σμού κατα­βάλ­λο­νται και από την Ένωση Του­ρι­στι­κών Γρα­φείων Ρόδου .

«Κάποια του­ρι­στικά πρα­κτο­ρεία έχουν προ­γραμ­μα­τί­σει εκδρο­μές μαθητών στη Ρόδο τον Οκτώ­βριο και τον Νοέμ­βριο. Πιστεύω πως θα προ­χω­ρή­σουμε καλά αν δεν υπάρ­ξουν απρό­ο­πτα και εξε­λί­ξεις που μπορεί να επη­ρε­ά­σουν τον του­ρι­σμό », δήλωσε ο πρό­ε­δρος της Ένωσης Του­ρι­στι­κών Γρα­φείων κ. Κώστας Κατσί­βας.

Σε ερώτηση αν θα αφι­χθούν μαθητές στη Ρόδο και τον Απρίλιο του 2016 ο κ. Κώστας Κατσί­βας δήλωσε:

«Είναι πιθανό να έχουμε αφίξεις και τον Απρίλιο του 2016. Είναι νωρίς όμως για να ομι­λούμε για εκείνα τα προ­γράμ­ματα».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.