ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανδρεάδης: Ο εσωτερικός τουρισμός αντανακλά την οικονομίας της χώρας

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Ανδρέας Ανδρεάδης

Ο του­ρι­σμός άντεξε την πίεση των κεφα­λαια­κών ελέγχων και των αρνη­τι­κών εξε­λί­ξεων και, αν και φαντά­ζει δύσκολο, μπορεί να πετύχει το στόχο αφίξεων και εσόδων για το 2015, όπως τονίζει ο Ανδρέας Ανδρε­ά­δης, πρό­ε­δρος του Συν­δέ­σμου Ελλη­νι­κών Του­ρι­στι­κών Επι­χει­ρή­σεων (ΣΕΤΕ).

Ωστόσο, ο κ. Ανδρε­ά­δης επι­σή­μανε πως η ανθε­κτι­κό­τητα της του­ρι­στι­κής βιο­μη­χα­νίας οφεί­λε­ται πλέον πρω­τί­στως στις αφίξεις από το εξω­τε­ρικό, καθώς – όπως είπε – ο εσω­τε­ρι­κός του­ρι­σμός έχει «καταρ­ρεύ­σει».

«Ο εσω­τε­ρι­κός του­ρι­σμός αντα­να­κλά την οικο­νο­μίας της χώρας», προ­σέ­θεσε, απο­δί­δο­ντας το πρό­βλημα στη γενι­κό­τερη κακή συγκυ­ρία, την κακή οικο­νο­μική κατά­σταση των νοι­κο­κυ­ριών και στους κεφα­λαια­κούς ελέγ­χους.

Ο επι­κε­φα­λής του ΣΕΤΕ προει­δο­ποί­ησε πάντως, μιλώ­ντας στο Σκάι, πως το 2016 ο του­ρι­σμός θα υποστεί την πίεση του αυξη­μέ­νου συντε­λε­στή ΦΠΑ και στη διαμονή, κι όχι μόνο στην εστίαση, επι­ση­μαί­νο­ντας πως οι αντα­γω­νι­στές στο εξω­τε­ρικό προ­φέ­ρουν πακέτα που είναι ακόμα και 50% φθη­νό­τερα όσον αφορά τη φορο­λο­γία.

«Το πακέτο [στην Ελλάδα] πηγαί­νει στο 15 με 16% την ώρα που ο αντα­γω­νι­σμός είναι στο 8 με 10%», είπε, προει­δο­ποιώ­ντας πως από το επόμενο έτος ο του­ρι­σμός θα βιώσει τις συνέ­πειες των αλλαγών.

skai.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.