ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ταξιδιωτική οδηγία από 7 χώρες: Πάρτε μετρητά αν πάτε για διακοπές στην Ελλάδα!

news room 1 λεπτό ανάγνωση
τουρισμός

Αρχισαν τα όργανα στον ελλη­νικό του­ρι­σμό καθώς οι επί­ση­μες αρχές επτά χωρών προει­δο­ποιούν τους πολίτες τους που θα επι­σκε­φτούν την Ελλάδα για την κατά­σταση που επι­κρα­τεί και για να έχουν μετρητά μαζί τους. Πολωνία, Γερ­μα­νία, Βρε­τα­νία, Ολλαν­δία, Φιν­λαν­δία, Βέλγιο και Σουηδία ανα­θε­ώ­ρη­σαν τις ταξι­διω­τι­κές οδηγίες τους προς τους του­ρί­στες που θέλουν να κάνουν δια­κο­πές στην Ελλάδα ή που ήδη βρί­σκο­νται στη χώρα μας.

Τους προ­τρέ­πουν να κρατούν περισ­σό­τερα χρήματα σε μετρητά εξαι­τίας της κατά­στα­σης που επι­κα­τεί με τις κλει­στές τρά­πε­ζες και τον περιο­ρι­σμό στην κίνηση κεφα­λαίων. Επίσης τους ζητούν να έχουν χρε­ω­στι­κές ή πιστω­τι­κές κάρτες με τις οποίες μπορούν να κάνουν τις συναλ­λα­γές τους.

Τα κείμενα με τις οδηγίες αναρ­τή­θη­καν στις ιστο­σε­λί­δες των υπουρ­γείων Εξω­τε­ρι­κών των τεσ­σά­ρων χωρών την Κυριακή 28 Ιουνίου.

Στην ανα­κοί­νωσή του το Γερ­μα­νικό ΥΠΕΞ τονίζει πως λόγω της δύσκο­λης οικο­νο­μι­κής κατά­στα­σης στην χώρα, οι του­ρί­στες ενδέ­χε­ται να αντι­με­τω­πί­σουν σημα­ντι­κές καθυ­στε­ρή­σεις και «προ­βλη­μα­τικά σημεία» και γι’ αυτό καλεί τους Γερ­μα­νούς του­ρί­στες που κάνουν δια­κο­πές στην Ελλάδα να έχουν στη διάθεσή τους μετρητά.

Τo Foreign Office (βρε­τα­νικό ΥΠΕΞ) προ­χώ­ρησε στην ανα­θε­ώ­ρηση της ταξι­διω­τι­κής οδηγίας για την Ελλάδα ως προς την ανάγκη οι Βρε­τα­νοί του­ρί­στες να έχουν μαζί τους περισ­σό­τερα χρήματα στην Ελλάδα. «Οι ταξι­διώ­τες στην Ελλάδα θα πρέπει να έχουν υπόψη τους την πιθα­νό­τητα οι τρα­πε­ζι­κές υπη­ρε­σίες να περιο­ρι­στούν με έκτακτη ανα­κοί­νωση. Εξα­σφα­λί­στε ότι έχετε μαζί σας αρκετά ευρώ σε μετρητά για να καλύ­ψετε έκτα­κτες ανάγκες, απρό­βλε­πτες κατα­στά­σεις και απροσ­δό­κη­τες καθυ­στε­ρή­σεις».

Ο ΣΕΤΕ

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι προχθές ο Σύν­δε­σμος Ελλη­νι­κών Του­ρι­στών Επι­χει­ρή­σεων (ΣΕΤΕ) με ανα­κοί­νωσή του ανέφερε ότι δεν έχει επη­ρε­α­στεί μέχρι στιγμής η καθη­με­ρι­νό­τητα των του­ρι­στών που βρί­σκο­νται στη χώρα μας και συνέ­χιζε:

Με δεδο­μένο ότι οι εξε­λί­ξεις αυτές λαμ­βά­νουν χώρα στην καρδιά της του­ρι­στι­κής περιό­δου, είναι επι­τα­κτική η ανάγκη όλοι οι εμπλε­κό­με­νοι στον του­ρι­σμό να αξιο­ποι­ή­σουν κάθε μέσο, την εμπει­ρία και την ωρι­μό­τητα που δια­θέ­τουν για την αδια­τά­ρα­χτη λει­τουρ­γία του ελλη­νι­κού του­ρι­σμού, τονίζει ο ΣΕΤΕ.

Στόχος, όπως ανα­φέ­ρε­ται, πρέπει να είναι να μην υπάρξει απο­προ­σα­να­το­λι­σμός από τις ανάγκες της του­ρι­στι­κής περιό­δου και να δια­φυ­λα­χθεί η ηρεμία και το αίσθημα ασφά­λειας των εκα­το­ντά­δων χιλιά­δων ξένων επι­σκε­πτών που βρί­σκο­νται στη χώρα μας.

Αυτό που προέχει αυτήν τη στιγμή, είναι να προ­στα­τευ­θεί η εικόνα της χώρας, να ενη­με­ρώ­νο­νται υπεύ­θυνα οι ξένοι επι­σκέ­πτες, σημειώ­νει ο ΣΕΤΕ.

imerisia.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.