ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ουδεμία «εισβολή» στη Βουλή-Συνταγματικό δικαίωμα η διαμαρτυρία

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Κωνσταντοπούλου

Η δή­λω­ση της προ­έ­δρου της Βου­λής για τα όσα έγι­ναν στο προ­αύ­λιο του κοι­νο­βου­λί­ου: «Με αφορ­μή τη δια­στρε­βλω­τι­κή της πραγ­μα­τι­κό­τη­τας «ενη­μέ­ρω­ση», από τα γνω­στά «έγκυ­ρα» ΜΜΕ, διευ­κρι­νί­ζο­νται τα εξής προς πάσα κα­τεύ­θυν­ση:

Ου­δε­μία «ει­σβο­λή» ση­μειώ­θη­κε στη Βουλή. Ας μην ανη­συ­χούν, επο­μέ­νως, όσοι εμ­φα­νί­ζο­νται ως Κασ­σάν­δρες για να αναγ­γεί­λουν κιν­δύ­νους για το Κοι­νο­βού­λιο, με δη­λώ­σεις οι οποί­ες αυ­το­νο­ή­τως ανοί­γουν πολ­λές ορέ­ξεις.

Τα πραγ­μα­τι­κά πε­ρι­στα­τι­κά:

Περί ώρα 13.15 ει­σήλ­θαν στον Προ­αύ­λιο χώρο της Βου­λής περί τους 15 πο­λί­τες, με εμ­φα­νή τα χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά τους και με ει­ρη­νι­κό τρόπο εκ­δή­λω­σαν τη δια­μαρ­τυ­ρία τους για τις φυ­λα­κές Τύπου Γ΄ και τη συ­μπα­ρά­στα­σή τους σε κρα­του­μέ­νους οι οποί­οι πραγ­μα­το­ποιούν πο­λυ­ή­με­ρη απερ­γία πεί­νας. Οι πο­λί­τες έρι­ξαν μι­κρών δια­στά­σε­ων φυλ­λά­δια που συ­νο­ψί­ζουν τη δια­μαρ­τυ­ρία τους και κρά­τη­σαν για λίγη ώρα πανώ στην εί­σο­δο της Βου­λής, το οποίο ανέ­γρα­φε «Αλ­λη­λεγ­γύη στους Απερ­γούς Πεί­νας Άμεση Ικα­νο­ποί­η­ση των Αι­τη­μά­των τους».

Σύμ­φω­να με όλα τα στοι­χεία και τις κα­τα­γρα­φές, ουδέν ανη­συ­χη­τι­κό ανέ­κυ­ψε και η δια­μαρ­τυ­ρία εντάσ­σε­ται στο αντί­στοι­χο Συ­νταγ­μα­τι­κό δι­καί­ω­μα των πο­λι­τών. Οι πο­λί­τες δεν επι­χεί­ρη­σαν να ει­σέλ­θουν στο εσω­τε­ρι­κό του Κοι­νο­βου­λί­ου, ούτε και θα είχαν τέ­τοια δυ­να­τό­τη­τα, αφού ελή­φθη­σαν προ­λη­πτι­κά από τη Φρου­ρά της Βου­λής όλα τα ανα­γκαία μέτρα για την προ­στα­σία του κτη­ρί­ου και των ευ­ρι­σκο­μέ­νων εντός του. Οι πο­λί­τες εξήλ­θαν οι­κειο­θε­λώς του προ­αυ­λί­ου χώρου, αμέ­σως μετά τη δια­μαρ­τυ­ρία τους, υπό την επί­βλε­ψη της Φρου­ράς της Βου­λής.

Κάθε προ­σπά­θεια δη­μιουρ­γί­ας πα­νι­κού και αι­σθή­μα­τος ανα­σφά­λειας αφε­νός ενερ­γεί ως προ­βο­κά­τσια και αφε­τέ­ρου δυ­να­μι­τί­ζει κα­τα­στά­σεις σε μία πε­ρί­ο­δο κατά την οποία επί­κει­ται η συ­ζή­τη­ση στη Βουλή της νο­μο­θε­τι­κής πρω­το­βου­λί­ας του Υπουρ­γεί­ου Δι­καιο­σύ­νης, αλλά και δια­κυ­βεύ­ε­ται η ζωή κρα­του­μέ­νων οι οποί­οι βρί­σκο­νται σε απερ­γία πεί­νας.

Προς τους ανη­συ­χού­ντες: Τα μέτρα ασφα­λεί­ας της Βου­λής είναι επαρ­κή για την αντι­με­τώ­πι­ση κάθε πε­ρι­στα­τι­κού. Η Φρου­ρά της Βου­λής έχει την εμπει­ρία να αξιο­λο­γεί γε­γο­νό­τα και προ­θέ­σεις και ανα­λό­γως να κι­νεί­ται, πάντα στο πλαί­σιο του Συ­ντάγ­μα­τος και του σε­βα­σμού των δι­καιω­μά­των όλων των πο­λι­τών, ακόμη και εκεί­νων που μπο­ρεί να δια­μαρ­τύ­ρο­νται ενα­ντί­ον του Κοι­νο­βου­λί­ου, όπως έχουν δι­καί­ω­μα σε μια δη­μο­κρα­τία.

Στη συ­γκε­κρι­μέ­νη πε­ρί­πτω­ση, η Φρου­ρά δια­πί­στω­σε ότι πρό­κει­ται περί ει­ρη­νι­κής δια­μαρ­τυ­ρί­ας και, προ­κει­μέ­νου να μην προ­κα­λέ­σει πε­ραι­τέ­ρω έντα­ση, προ­έ­βη στο πρώτο μέτρο προ­στα­σί­ας του Κοι­νο­βου­λί­ου, κλεί­νο­ντας για κα­θα­ρά προ­λη­πτι­κούς λό­γους όλες τις ει­σό­δους του κε­ντρι­κού κτη­ρί­ου και επι­βλέ­πο­ντας την απο­χώ­ρη­ση των δια­δη­λω­τών.»

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου 1 σχόλιο

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

  1. george

    Με λιγα λογια, Δικοι μας ειναι μη φοβαστε τους ειπαμε να φυγουν.