Αθλητικά

«Πατάνε» κορυφή οι Ιππότες

Την ευκαιρία να βρεθούν στην κορυφή της βαθμολογίας για πρώτη φορά μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος θα έχουν αυτό το σαββατοκύριακο οι Ιππότες Ρόδου.

Η ομάδα του νησιού μας θα φιλοξενήσει τον Άρη Πετρούπολης στο ΕΑΚ σε μια διπλή «μάχη» το Σάββατο και την Κυριακή 21 και 22 Μαρτίου, και σε περίπτωση που κάνει το 2Χ2 θα βρεθεί στην πρώτη θέση της κατάταξης, λίγο πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της rugby league, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά και τη συμμετοχή τους στον μεγάλο τελικό που θα κρίνει τον τίτλο.

Σε αυτό «βοήθησε» και η ήττα της πρωτοπόρου ΑΕΚ Κοκκινιάς από τον ουραγό της κατάταξης, Πυρρίχιο στον Ασπρόπυργο, την περασμένη Κυριακή, με το εντυπωσιακό 62-6. Αυτή ήταν η πρώτη και θριαμβευτική νίκη για τον Πυρρίχιο Ασπροπύργου στο πρωτάθλημα, που σημειώθηκε στο γήπεδο της Γκορυτσάς. Οι Πόντιοι της Δυτικής Αττικής, αποδείχθηκαν αξεπέραστο εμπόδιο για την ΑΕΚ Κοκκινιάς που αν και πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα, παρουσιάστηκε αγνώριστη και αδύναμη. Η νίκη των Πυρριχιστών, ήταν η κατάληξη μιας εντυπωσιακά ανοδικής πορείας η οποία ξεκίνησε από τον πρώτο αγώνα και κορυφώθηκε την περασμένη Κυριακή.

Πλέον με δύο νίκες, οι Ιππότες θα φτάσουν τους 12 βαθμούς, θα ισοβαθμήσουν με την ΑΕΚ Κοκκινιάς στην κορυφή της κατάταξης και με δεδομένο ότι θα τη φιλοξενήσουν στη Ρόδο στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής, θα μπορέσουν να τερματίσουν στην πρώτη θέση, αποκτώντας παράλληλα και το ψυχολογικό αβαντάζ ενόψει του τελικού. Φυσικά τη νίκη θα επιδιώξει και ο Άρης Πετρούπολης, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και θέλει επίσης να «πιάσει» κορυφή και να πάρει μέρος στον τελικό της διοργάνωσης για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η τελευταία φορά που η ομάδα των Ιπποτών βρέθηκε αντιμέτωπη με τον Άρη Πετρούπολης, ήταν στις 10 Μαΐου 2014, στον τελικό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, όπου και επικράτησε με 46-14, κατακτώντας τον τίτλο για πρώτη φορά στην ιστορία της, κάτι που θέλει να επαναλάβει και φέτος.

Η αναμέτρηση του Σαββάτου με τον Άρη Πετρούπολης θα ξεκινήσει στις 12.00, ενώ αυτή της Κυριακής στις 14.00, με την είσοδο για τους θεατές να είναι ελεύθερη. Τα δύο ματς με το συγκρότημα της Δυτικής Αττικής θα γίνουν για τη 2η και την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος (εξ αναβολής).

Οι ιθύνοντες των Ιπποτών με ανακοίνωση τους καλούν τον κόσμο να δώσει το «παρών» το σαββατοκύριακο στο ΕΑΚ και να στηρίξει τις προσπάθειες των παικτών της ομάδας της Ρόδου: «Η παρουσία σας θα ενισχύσει τις προσπάθειες των πρωταθλητριών ομάδων που βρέθηκαν μεταξύ τους αντιμέτωπες στον τελικό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Rugby League 2013-2014, το αποτέλεσμα του οποίου ανέδειξε ως πρωταθλήτρια Ελλάδος την ομάδα του νησιού μας. Η είσοδος είναι ελεύθερη».

Η βαθμολογία όπως διαμορφώθηκε μετά και τα τελευταία αποτελέσματα:

  1. ΑΕΚ Κοκκινιάς 12           4-0-2      166-174
  2. Άρης Πετρούπολης 9              3-0-2      166-128
  3. Πήγασος Νέου Κόσμου 9 3-0-3      112-162
  4. Ιππότες Ρόδου 6              3-0-1      146-42
  5. Πυρρίχιος Ασπρ. 3              1-0-6      168-256

Οι αναμετρήσεις που εκκρεμούν για να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια της Rugby League:

2η Αγωνιστική:

Άρης Πετρούπολης-Ιππότες Ρόδου (Σάββατο 12.00-ΕΑΚ Ρόδου)

7η Αγωνιστική:

Ιππότες Ρόδου-Άρης Πετρούπολης (Κυριακή 14.00-ΕΑΚ Ρόδου)

8η Αγωνιστική:

Ιππότες Ρόδου-ΑΕΚ Κοκκινιάς

9η Αγωνιστική:

Πήγασος Νέου Κόσμου-Άρης Πετρούπολης

10η Αγωνιστική:

ΑΕΚ Κοκκινιάς-Πήγασος Νέου Κόσμου

Ιππότες Ρόδου-Πυρρίχιος Ασπροπύργου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου