ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύγκρουση Βενιζέλου – Κοτζιά στην παράδοση του υπουργείου Εξωτερικών

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Κοτζιάς Βενιζέλος

«Γε­λιέ­ται όποιος νο­μί­ζει ότι θα πα­ραι­τη­θού­με από τη συμ­με­το­χή μας στις ευ­ρω­παϊ­κές πο­λι­τι­κές λόγω χρέ­ους» δή­λω­σε οπ νέος υπουρ­γός οι­κο­νο­μι­κών Νίκος Κο­τζιάς στην τε­λε­τή πα­ρά­δο­σης – πα­ρα­λα­βής του υπουρ­γεί­ου, με αφορ­μή την δι­πλω­μα­τι­κή κό­ντρα της νέας κυ­βέρ­νη­σης με την ηγε­σία της Ε.Ε.

Ο νέος επι­κε­φα­λής της ελ­λη­νι­κής δι­πλω­μα­τί­ας σχο­λί­α­σε ότι «προ­σπά­θη­σαν πολ­λοί να μας φέ­ρουν προ τε­τε­λε­σμέ­νων πριν καν ορ­κι­στού­με κυ­βέρ­νη­ση. Όποιος νο­μί­ζει ότι στο όνομα του χρέ­ους θα μας κάνει να πα­ραι­τη­θού­με από τη συμ­με­το­χή μας στις ευ­ρω­παϊ­κές πο­λι­τι­κές γε­λιέ­ται».

Ο Ευάγ­γε­λος Βε­νι­ζέ­λος απά­ντη­σε ότι ου­δέ­πο­τε η χώρα δέ­χθη­κε πα­ρεμ­βά­σεις επί της υπουρ­γί­ας του: «Ποτέ η Ελ­λά­δα δεν δέ­χθη­κε ούτε ένα λεπτό πίεση στο όνομα της οι­κο­νο­μι­κής πο­λι­τι­κής.» Ωστό­σο ανα­φε­ρό­με­νος στη δια­πραγ­μά­τευ­ση του 2012, ο απερ­χό­με­νος υπουρ­γός εξω­τε­ρι­κών πρό­σθε­σε: « Εύ­χο­μαι στη νέα κυ­βέρ­νη­ση να μη ζήσει κάτι αντί­στοι­χο με εμάς».

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.