ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Google: Μεταφραστής το κινητό ακόμα και χωρίς Ιντερνετ

news room 1 λεπτό ανάγνωση

Το πρό­βλημα της συνεν­νό­η­σης στα ταξίδια επι­χει­ρεί να λύσει η Google με την ανα­βάθ­μιση της εφαρ­μο­γής «Google Translate» για λει­τουρ­γικά Android και iOS.

Mέσω του World Lens ο χρήστης θα στρέφει την κάμερα του κινητού του σε μια πινα­κίδα ή ένα κείμενο και θα το βλέπει μετα­φρα­σμένο στην οθόνη του, ακόμα κι αν δεν έχει εκείνη τη στιγμή σύνδεση στο Δια­δί­κτυο.

Η συγκε­κρι­μένη υπη­ρε­σία έχει τη δυνα­τό­τητα να μετα­φρά­ζει από αγγλικά προς γαλλικά, ιταλικά, γερ­μα­νικά, πορ­το­γα­λικά, ρωσικά και ισπα­νικά και αντί­στροφα.

Σύντομα θα προ­στε­θούν κι άλλες γλώσσες. Παράλ­ληλα, ο χρήστης θα μπορεί πατώ­ντας με το δάχτυλό του το μικρό­φωνο να μεταβεί σε λει­τουρ­γία μετά­φρα­σης φωνής και πατώ­ντας το ξανά η εφαρ­μογή θα ανα­γνω­ρί­ζει ποια από τις δύο γλώσσες χρη­σι­μο­ποιεί­ται.

Οταν η εφαρ­μογή ανα­γνω­ρί­σει τις δύο γλώσσες, δεν χρειά­ζε­ται να πατηθεί ξανά το μικρό­φωνο. Θα βρί­σκε­ται συνεχώς σε ετοι­μό­τητα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.