ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρωτοσέλιδο Charlie Hebdo: Και ο Μωάμεθ είναι “Je Suis Charlie”

news room 1 λεπτό ανάγνωση
τσαρλι

Η γαλλική σατι­ρική εβδο­μα­διαία εφη­με­ρίδα Charlie Hebdo, που θα κυκλο­φο­ρή­σει την Τετάρτη το πρώτο φύλλο της μετά την ασύλ­λη­πτη τρα­γω­δία με τα 12 θύματα της τρο­μο­κρα­τι­κής επί­θε­σης, θα έχει στο πρω­το­σέ­λιδό της και πάλι μια καρι­κα­τούρα του Μωάμεθ.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρα­κτο­ρείο Ειδή­σεων, το Charlie Hebdo θα κυκλο­φο­ρή­σει με την καρι­κα­τούρα του Μωάμεθ με ένα δάκρυ να τρέχει στο αρι­στερό του μάτι, κρα­τώ­ντας μια πινα­κίδα που γράφει «Je Suis Charlie», όπως αυτές που κρά­δαι­ναν τα εκα­τομ­μύ­ρια των ανθρώ­πων που δια­δή­λω­σαν στη Γαλλία για να υπε­ρα­σπι­στούν την ελευ­θε­ρία της έκφρα­σης.

Το σχέδιο που υπο­γρά­φε­ται από τον σκι­τσο­γράφο Λουζ ολο­κλη­ρώ­νε­ται με τον συγκι­νη­τικό τίτλο… «Ολα είναι συχω­ρε­μένα». Η σατι­ρική εφη­με­ρίδα Charlie Hebdo στη συμ­βο­λική «έκδοση των επι­ζώ­ντων» την Τετάρτη θα τυπώσει έναν αριθμό τριών εκα­τομ­μυ­ρίων φύλλων έναντι των 60.000 που ήταν η κανο­νική της έκδοση.

Η σατι­ρική εφη­με­ρίδα παρά τα θύματα που μετρά και την προ­σπά­θεια «δολο­φο­νίας» της ελευ­θε­ρίας της έκφρα­σης από τους τρο­μο­κρά­τες έχει υπο­σχε­θεί να μην ξεπου­λή­σει τα δικαιώ­ματα, τα οποία συμπε­ρι­λαμ­βά­νουν «και το δικαί­ωμα στη βλα­σφη­μία».

Εν τούτοις, η νέα καρι­κα­τούρα του περιο­δι­κού με τον Μωάμεθ θα μπο­ρούσε να εξορ­γί­σει εκ νέου κάποιους εξαι­ρε­τικά ευσε­βείς μου­σουλ­μά­νους που πιστεύ­ουν ότι απα­γο­ρεύ­ε­ται να απει­κο­νί­ζουν τον Προφήτη τους με οποιον­δή­ποτε τρόπο.

http://www.tanea.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.