ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εσβησαν οι τελευταίες φωτιές στο Norman Atlantic

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ναυάγιο

Οι Ιταλοί πυρο­σβέ­στες κατά­φε­ραν να σβήσουν όλες τις πυρ­κα­γιές στο πλοίο Norman Atlantic, το οποίο έχει ρυμουλ­κη­θεί, ως γνωστόν, στο λιμάνι του Πρί­ντεζι.

Σήμερα μπό­ρε­σαν να ανοί­ξουν πλαϊνές πόρτες του καρα­βιού, και οι πυρο­σβέ­στες έθεσαν σε λει­τουρ­γία ειδικές μηχανές απορ­ρό­φη­σης καπνού. Τα πρώτα στοι­χεία δεί­χνουν ότι η θερ­μο­κρα­σία, στο εσω­τε­ρικό του πλοίου, στο τρίτο επίπεδο, έχει μειωθεί στους είκοσι ένα βαθμούς, με σημα­ντική αύξηση του οξυ­γό­νου.

Η κύρια πόρτα η οποία έχει ανοίξει, δια­μέ­σου της οποίας έχουν προ­ω­θη­θεί οι μηχανές απορ­ρό­φη­σης, βρί­σκε­ται στο σημείο στο οποίο έχει τοπο­θε­τη­θεί το γράμμα Ν από την ναυ­λώ­τρια εταιρία ΑΝΕΚ.

Σύμφωνα με τον επι­κε­φα­λής των πυρο­σβε­στών του Πρί­ντεζι, Μικέλε Αντζιούλι, «βάσει των τελευ­ταίων αυτών εξε­λί­ξεων οι όλες δια­δι­κα­σίες μπορεί να επι­τα­χυν­θούν και να μπο­ρέ­σουν να εισέλ­θουν και πάλι στο Norman Atlantic,οι εισαγ­γε­λείς και οι πραγ­μα­το­γνώ­μο­νες του Μπάρι, στις αρχές της ερχό­με­νης εβδο­μά­δας».

Η ιταλική εφη­με­ρίδα Κορ­ριέρε Ντελ Μετζο­τζιόρνο, τέλος, δημο­σιεύει σήμερα μαρ­τυ­ρία δεκα­ε­ξά­χρο­νου Αφγανού μετα­νά­στη, χωρίς να ανα­φέ­ρει τα στοι­χεία του, στην οποία διη­γεί­ται ότι κατά­φερε να σωθεί από την τρα­γω­δία του Norman Atlantic, αλλά είδε πολλούς άλλους μετα­νά­στες να χάνουν την ζωή τους από την πυρ­κα­γιά στο γκαράζ. «Συνο­λικά, ήμασταν του­λά­χι­στον δέκα», ανα­φέ­ρει ο δια­σω­θείς στην ιταλική εφη­με­ρίδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.