ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΕ – ΟΤΑ: Πιθανές κινητοποιήσεις τις ημέρες των εκλογών

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΠΟΕ ΟΤΑ

Ανοι­χτό το εν­δε­χό­με­νο κι­νη­το­ποι­ή­σε­ων στις ημέ­ρες των εκλο­γών αφή­νει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αφορ­μή τη μη κα­τα­βο­λή της εκλο­γι­κής απο­ζη­μί­ω­σης προη­γού­με­νων εκλο­γι­κών ανα­με­τρή­σε­ων.

Το θέμα θα συ­ζη­τή­σει σή­με­ρα η Εκτε­λε­στι­κή Επι­τρο­πή της Ομο­σπον­δί­ας με τον υπη­ρε­σια­κό υπουρ­γό Εσω­τε­ρι­κών Μ. Θε­ο­χα­ρί­δη και σε πε­ρί­πτω­ση που δεν βρε­θεί λύση, οι ερ­γα­ζό­με­νοι ετοι­μά­ζο­νται να κα­τέ­βουν από αύριο Πέμ­πτη, 8 Ια­νουα­ρί­ου, σε απερ­γία- αποχή.

Σύμ­φω­να με την ΠΟΕ-ΟΤΑ σε πολ­λούς δή­μους της χώρας η χρη­μα­το­δό­τη­ση της εκλο­γι­κής απο­ζη­μί­ω­σης που απευ­θύ­νε­ται σε απο­πλη­ρω­μή δε­δου­λευ­μέ­νης ερ­γα­σί­ας συμ­ψη­φί­ζε­ται και πα­ρα­κρα­τεί­ται λόγω βε­βαιω­μέ­νων χρεών των δήμων προς το ελ­λη­νι­κό δη­μό­σιο.

Το πρό­βλη­μα γί­νε­ται οξύ­τε­ρο καθώς η πλειο­ψη­φία των δήμων δεν έχουν φο­ρο­λο­γι­κή ενη­με­ρό­τη­τα, με συ­νέ­πεια οι υπη­ρε­σί­ες δη­μο­σιο­νο­μι­κού ελέγ­χου να πα­ρα­κρα­τούν τα οφει­λό­με­να ποσά από τους ερ­γα­ζό­με­νους.

Δη­λα­δή οι ερ­γα­ζό­με­νοι του κάθε δήμου, στην πράξη, εξο­φλούν τις οι­κο­νο­μι­κές του εκ­κρε­μό­τη­τες προς την αρ­μό­δια ΔΟΥ

enikonomia.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.