Τοπικές Ειδήσεις

Αναμένεται αύξηση στις τουριστικές ροές εφόσον δεν υπάρξουν έκτακτες εξελίξεις

Στον «αέρα» παραμένουν οι τουριστικές αφίξεις από το Ισραήλ. Η ραγδαία αύξηση τον κρουσμάτων Covid-19 στη χώρα έχει οδηγήσει στην επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων εξάπλωσης του κορωνοϊού από την κυβέρνηση.
Στο πλαίσιο των μέτρων αυτών έχουν ανασταλεί οι πτήσεις προς το εξωτερικό (μέτρο το οποίο στην ουσία ισχύει από το Μάρτιο που πρωτοεπιβλήθηκε), με το άνοιγμα της αγοράς να τοποθετείται σύμφωνα με έμπειρους τουριστικούς πράκτορες της Ρόδου γύρω στα μέσα Σεπτεμβρίου. Όλα βέβαια θα εξαρτηθούν από την πορεία του Covid-19 και τη διαχείριση των κρουσμάτων στο Ισραήλ.
Σε ετήσια βάση η Ρόδος δέχεται περί τους 120.000 ισραηλινούς τουρίστες, οι οποίοι φιγουράρουν στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης των αφίξεων των ξένων επισκεπτών. Όπως αναφέρουν οι επιχειρηματίες του τουρισμού, πρόκειται για καλούς πελάτες οι οποίοι στηρίζουν την αγορά συμβάλλοντας στην τόνωση της οικονομίας. Οι προσδοκίες για την έναρξη των απευθείας πτήσεων στις αρχές Αυγούστου δεν επιβεβαιώθηκαν λόγω των αυξημένων κρουσμάτων του κορωνοϊού. Στο μεταξύ, πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, αναμενόταν αύξηση των αφίξεων από τη συγκεκριμένη αγορά καθώς υπήρχε έντονο ταξιδιωτικό ενδιαφέρον για τους προορισμούς της Ελλάδας.
Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι αεροπορικής εταιρείας με έδρα το Τελ Αβίβ προέβησαν σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας να επιστρέψουν στις δουλειές τους, όπως έγινε και με τους εργαζόμενους άλλων αεροπορικών εταιρειών της χώρας. Όπως υποστηρίζουν με ανακοίνωσή τους, η ιδιοκτησία τους εξανάγκασε να λάβουν άδεια άνευ αποδοχών εδώ και μήνες, ενώ επέστρεψε και αεροσκάφος σε εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων μέσω της οποίας το είχε μισθώσει με τη μέθοδο του leasing. Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούνται στο Τελ Αβίβ διαμαρτυρίες από τους εργαζόμενους της αεροπορικής εταιρείας, οι οποίοι ζητούν να τους επιτραπεί να επιστρέψουν στις δουλειές τους.
Και ενώ η αγορά του Ισραήλ παραμένει ακόμη «κλειστή», όλες οι υπόλοιπες αγορές (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) έχουν ανοίξει. Από τις 15 Ιουλίου ξεκίνησαν οι πτήσεις από την Αγγλία και στις 20 του μηνός ξεκίνησαν οι πτήσεις από τη Σουηδία προς τους ελληνικούς προορισμούς και βέβαια τη Ρόδο. Στην αρχή οι πληρότητες των πτήσεων δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλές, σταδιακά όμως τα νούμερα των επιβατών αυξάνονται και αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο, έπειτα από την κρίση που επικρατεί στην Ισπανία. Η Βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να τίθενται σε 14ημερη καραντίνα όλοι οι επισκέπτες από την Ισπανία λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων, γεγονός που αναμένεται να συμβάλει στο να κατευθυνθούν οι Βρετανοί σε Covid-free προορισμούς με την Ελλάδα να συγκαταλέγεται στις βασικές τους επιλογές.
Πάντως ο Ιούλιος κύλησε ομαλά για τη Ρόδο. Από την 1η Ιουλίου που «ξεκλείδωσε» η τουριστική σεζόν, μέχρι και σήμερα υπολογίζεται ότι το νησί δέχθηκε τουλάχιστον 110.000 επισκέπτες (τα επίσημα νούμερα πρόκειται να ανακοινωθούν από τους αρμόδιους φορείς). Το επόμενο διάστημα και εφόσον αποφευχθούν έκτακτες εξελίξεις αναμένεται να υπάρξει αύξηση στις τουριστικές ροές. Κρίσιμο παραμένει το διάστημα μέχρι και τις 15 Αυγούστου. Εάν όλα κυλήσουν ομαλά μέχρι τότε, οι τουριστικοί φορείς αναμένουν ένα πολύ δυνατό Σεπτέμβριο όσον αφορά την τουριστική κίνηση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου