Αθλητικά

Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου η 3η Ιουνίου

Η 3η Ιουνίου έχει οριστεί ως η παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Βασίλη Διαμαντόπουλο, να εκδίδει την ακόλουθη ανακοίνωση, αναφέροντας τα εξής:
«Φίλες και φίλοι του ποδηλάτου.
Σας καλώ σε μία μαζική συμμετοχή, ο καθένας στο μέρος που δραστηριοποιείται, στις εκδηλώσεις που θα διοργανώσουν διάφοροι φορείς και σωματεία για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.
Την 12η Απριλίου του 2018 η Γ.Σ. του Διεθνούς Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών όρισε την 3η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου. Έπειτα από μια εκστρατεία από τους λάτρεις του ποδηλάτου στην οποία πρωτοστάτησε ο Πολωνός κοινωνιολόγος και ακτιβιστής Λέσεκ Σιμπίλσκι, πρώην μέλος της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής της Πολωνίας.
Στο σχετικό ψήφισμα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ καλούνται να διοργανώνουν εκδηλώσεις και δραστηριότητες με στόχο την ανάπτυξη μιας κουλτούρας της ποδηλασίας στην κοινωνία και την βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Το ποδήλατο είναι ένα απλό προσιτό αξιόπιστο και φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο. Βοηθάει τους ανθρώπους σε ένα υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά προάγει τον σεβασμό για το περιβάλλον, αφήνει ένα οικολογικό αποτύπωμα και έχει θετικό αντίκτυπο στο κλίμα που είναι ένας από τους βασικούς στόχους του ΟΗΕ για την αειφόρο ανάπτυξη.
Σας προτρέπω την χρήση του ποδηλάτου ως μέσο : ‘’Μετακίνησης – Ψυχαγωγίας – Άθλησης’’».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου