Κοινός στόχος, να υπηρετηθεί με τον καλύτερο τρόπο ο τίτλος “Νότιο Αιγαίο – Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019”

 

Η συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και εστιατόρων της Ρόδου για την από κοινού προώθηση του τίτλου “Νότιο Αιγαίο – Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019” ήταν το αντικείμενο της εθιμοτυπικής συνάντησης του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, με τη νεοεκλεγείσα διοίκηση του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου “Η Πρωτοπορία”, η οποία τον επισκέφθηκε, σήμερα Σάββατο, στο γραφείο του.

Στη συνάντηση, από πλευράς Σωματείου συμμετείχαν οι Γιάννης Κλούβας, Πρόεδρος, Γιάννης Χατζηκέλλης, Α΄ Αντιπρόεδρος, Ευριπίδης Γκόγκος, Β’ Αντιπρόεδρος και τα μέλη  Σταύρος Ορφανός, Μιχάλης Διάκουλας, Κώστας Μάτσης και Δημήτρης Θεοχάρης.

 

Ο Περιφερειάρχης ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διοίκηση του Σωματείου, ενός κλάδου που διαδραματίζει πολύ πολύ σημαντικό ρόλο, όσον αφορά την διαμόρφωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του τουριστικού προϊόντος, δεδομένου ότι η γαστρονομία, ως ταξιδιωτική τάση, αποκτά διαρκώς μεγαλύτερη δυναμική, καθώς όλο και περισσότεροι τουρίστες επιλέγουν βάσει αυτής τον προορισμό των διακοπών τους.

 

Κατά συνέπεια, όπως αναδείχθηκε και από την σημερινή συνάντηση, ο ρόλος του κλάδου των εστιατόρων στην υπηρέτηση και στην επιτυχία του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, είναι κομβικός. Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε, η προώθηση της Γαστρονομικής Περιφέρειας να γίνει και μέσα από τα εστιατόρια, που θα φέρουν ειδικό διακριτό σήμα. Αποφασίστηκε, το πλάνο των δράσεων που θα σχεδιαστεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, να έχει οριστικοποιηθεί μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο, προκειμένου να ακολουθήσει η απαιτούμενη προβολή, ώστε μέχρι την έναρξη του 2019, έτος κατά το οποίο το Νότιο Αιγαίο θα είναι η Γαστρονομική Περιφέρειας της Ευρώπης, οι δράσεις να έχουν ολοκληρωθεί και να βρίσκονται στο επιθυμητό σημείο.

 

Από την πλευρά τους, ο πρόεδρος και τα μέλη του Σωματείου των εστιατόρων, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις πρωτοβουλίες μεγάλου βεληνεκούς που αναλαμβάνει η Περιφερειακή Αρχή, προκειμένου να προωθήσει διεθνώς την τοπική γαστρονομία και δήλωσαν αρωγοί και συνεργάτες στην επίτευξη του κοινού στόχου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ