Ολοκληρώθηκε χτες, η διαδικασία παραχώρησης σε ιδιώτη του ιστορικού τουριστικού συγκροτήματος που περιλαμβάνει τα ξενοδοχεία «ΕΛΑΦΟΣ», «ΕΛΑΦΙΝΑ» και το εστιατόριο «ΕΛΑΦΑΚΙ» στο πλαίσιο της αξιοποίησης –συνολικά- των εγκαταστάσεων του Προφήτη Ηλία, στην μοναδική εταιρεία που εμφανίσθηκε και εκδήλωσε ενδιαφέρον.
Πρόκειται για την «Εταιρεία Ανάπτυξης Ορεινής Ρόδου Μ.Ι.Κ.Ε.» του κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη –που διαχειρίζεται ήδη το συγκρότημα.
Η δημοπρασία έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής.
Όπως δήλωσε αμέσως μετά στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της ΔΕΡΜ Α.Ε. κ. Γιώργος Κακούλης: «Ολοκληρώθηκε και τυπικά η διαδικασία παραχώρησης του συγκροτήματος που περιλαμβάνει τα ξενοδοχεία “ΕΛΑΦΟΣ” & “ΕΛΑΦΙΝΑ” και το εστιατόριο “ΕΛΑΦΑΚΙ”. Υπήρξε μόνον μία συμμετοχή, από την συγκεκριμένη εταιρεία του κ. Μιχαηλίδη, η οποία είναι ντόπιων συμφερόντων. Αυτό το τονίζω, για να σταματήσει επιτέλους αυτή η παραφιλολογία, ότι ο Δήμος Ρόδου ‘ξεπουλάει’ τα δημοτικά κτήρια σε ‘ξένους’. Για την δημοτική αρχή, αυτή η εξέλιξη θεωρείται πολύ θετική, καθώς λήγει επιτέλους η εκκρεμότητα με την κατάσταση που επικρατούσε στο ισχύον καθεστώς για το συγκεκριμένο συγκρότημα και την αξιοποίησή του, καθώς ολοκληρώθηκαν πλέον οι διαδικασίες αυτές με νόμιμο τρόπο και παραχωρείται στον ιδιώτη (και επισήμως)».
Επόμενα βήματα
η «Όασις» και δύο καφέ στην Κρεμαστή
Η ΔΕΡΜ Α.Ε. ετοιμάζει κι άλλες προκηρύξεις για την εκμίσθωση και παραχώρηση προς εκμετάλλευση καταστημάτων που διαχειρίζεται.
Έπειτα από τον πρόσφατο διαγωνισμό για την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου στην πλατεία Χριστοφόρου Πατριάρχου Αλεξανδρείας, που βρίσκεται απέναντι από το Νεώριο, μετά το Πάσχα αναμένεται η προκήρυξη και για το κατάστημα «Όασις», που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κοδριγκτώνος και Βενετοκλέων, προκειμένου να παραχωρηθεί η χρήση του υπό μορφή διαχείρισης.
Το κατάστημα παραμένει κλειστό εδώ και χρόνια, και θα λειτουργήσει ως εστιατόριο υπό μορφή παραχώρησης και όχι εκμίσθωσης. Η ΔΕΡΜ Α.Ε. θέλει να είναι έτοιμο για να λειτουργήσει την φετινή τουριστική σεζόν, ώστε να μπορέσει αφενός να αξιοποιηθεί και αφετέρου να έχει τα προσδοκώμενα έσοδα.
«Πιστεύω ότι μέχρι τον προσεχή Ιούνιο θα προχωρήσουμε και στην αξιοποίηση – εκμίσθωση με διαγωνισμό των δύο καταστημάτων (καφετέριες) υγειονομικού ενδιαφέροντος ‘Κλάσικο’ και ‘Καλούα’ στην Κρεμαστή. Υπάρχουν ακόμη κάποια προβλήματα πολεοδομικής φύσεως που πρέπει να λυθούν. Από όλα αυτά ο Δήμος Ρόδου, προσδοκά να έχει έσοδα παράλληλα με την αξιοποίησή τους» όπως είπε.
Σε ερώτηση σχετικά με το «ΘΕΡΜΑΙ», ο κ. Κακούλης, δήλωσε: «Παραδώσαμε στον δήμαρχο εισήγηση από μία τριμελή επιτροπή αρχιτεκτόνων στην οποία συμμετέχω, και σύντομα αναμένεται να περάσει από το δημοτικό συμβούλιο η παραχώρηση από την ΡΟΔΩΝ Α.Ε. στην ΔΕΡΜΑ.Ε.»
Να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο ακίνητο, υπάρχουν ακόμη πολλά πολεοδομικά αλλά και νομικά προβλήματα που κρίνονται σοβαρά με συνέπεια να μην μπορεί να αξιοποιηθεί ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Όπως τονίσθηκε, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να αξιοποιηθεί για πολιτιστικούς λόγους –σύμφωνα με την σχετική πρόταση του δημάρχου κ. Χατζηδιάκου.
Όσον αφορά τις Πηγές Καλλιθέας, ο κ. Κακούλης ανέφερε πως τα έργα έχουν ολοκληρωθεί και το μνημείο θα είναι έτοιμο στο προσεχές διάστημα, ενώ έχει προγραμματιστεί να γίνει η ανακαίνιση των χώρων υγιεινής. Θα κατασκευαστούν επίσης και χώροι υγιεινής για ΑΜΕΑ.
Τα ονόματα
των Καραμάριου
και Χιωτάκη σε δρόμους
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός πως η Επιτροπή Ονοματοθεσίας του Δήμου Ρόδου, της οποίας προεδρεύει ο κ. Κακούλης, θα συνεδριάσει μέσα στο προσεχές διάστημα για να εξετάσει πρόταση, να δοθούν ονόματα επωνύμων συμπολιτών μας οι οποίοι απεβίωσαν.
Όπως είπε: «Στην επόμενη συνεδρίασή μας, θα εξετάσουμε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να δοθούν ονόματα σε δρόμους της πόλης μας, στους αποβιώσαντες Αναστάσιο Καραμάριο και Γιώργο Χιωτάκη, ενώ θα δοθεί η ονομασία του Βασίλη Τριανταφύλλα στον β/ν σταθμό Αφάντου που ήταν ο δωρητής του οικοπέδου».
Τέλος, η ανάλογη Επιτροπή Ονοματοθεσίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, συνεδρίασε και αποφάσισε να δοθεί το όνομα του αείμνηστου δημάρχου Τήλου Τάσου Αλιφέρη, σε έναν παραλιακό δρόμο του νησιού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ