Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, αφέθηκε χθες μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και του Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ένας 35χρονος Ροδίτης, κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής και πρόκληση απλής σωματικής βλάβης.
Ο 35χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν την ΕΛΑΣ σε υποθέσεις κλοπών και ναρκωτικών και μάλιστα και σε άλλες περιοχές της χώρας και σύμφωνα με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου πρόκειται για άτομο που διαπράττει με πρόθεση επανειλημμένα τα αδικήματα αυτά με σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος και εμφανίζει σταθερή ροπή στην διάπραξη των συγκεκριμένων αδικημάτων.
Την 27η Μαρτίου 2018 και περί την 14.00 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ μετέβησαν μετά από σήμα της άμεσου δράσης στην οδό Περαίας όπου κρατούνταν άτομο, από διερχόμενους πολίτες, το οποίο είχε διαπράξει κλοπή.
Εκεί εντόπισαν τον κατηγορούμενο ο οποίος είχε ακινητοποιηθεί από πολίτη, καθώς μόλις πριν λίγα λεπτά είχε αποπειραθεί να αφαιρέσει από σταθμευμένο όχημα αντικείμενα που βρισκόταν εντός, σπάζοντας πρώτα με μία πέτρα το τζάμι.
Εγινε όμως αντιληπτός από την κάτοχο του οχήματος, η οποία μόλις αντιλήφθηκε το γεγονός άρχισε να καλεί σε βοήθεια ενώ ο κατηγορούμενος προσπάθησε να διαφύγει.
Διερχόμενος από το σημείο πολίτης άκουσε τις εκκλήσεις της παθούσας και ακολούθησε τον κατηγορούμενο προκειμένου να τον ακινητοποιήσει ενώ μόλις τον πλησίασε, ο δράστης για να αποφύγει την σύλληψη άρχισε να τον χτυπάει με κλωτσιές στα πόδια.
Εξεταζόμενος ο κατηγορούμενος δεν αποδέχτηκε τις σε βάρος του κατηγορίες.
Απολογούμενος χθες ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό να κλέψει το αυτοκίνητο αλλά πάνω στα νεύρα του έσπασε το τζάμι. Ισχυρίστηκε ότι ζήτησε συγνώμη από την ιδιοκτήτρια η οποία επέμεινε να καλέσει την αστυνομία και ότι τότε τράπηκε σε φυγή.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Νικηφόρος Παπανικόλας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ