Απολύθηκαν χτες, και επισήμως, 131 εργαζόμενοι συμβασιούχοι στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ρόδου, καθώς έληξαν οι συμβάσεις τους στις 30 Μαρτίου 2018.
Το θέμα το οποίο ανέδειξε η «δ» έθιξε χτες, με δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, η επικεφαλής της παράταξης ΔΑΣ – ΟΤΑ των εργαζομένων του Δήμου Ρόδου κα Ντέπη Μιχαηλίδου.
«Με την λήξη των συμβάσεών τους, 131 εργαζόμενοι μένουν άνεργοι. Εμείς σαν παράταξη είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους αυτούς που έχουν δικαίωμα στην εργασία και από την στιγμή που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, λέμε ότι θα έπρεπε η κυβέρνηση να μετατρέψει έγκαιρα με μια μικρή νομοθετική ρύθμιση, τις συμβάσεις τους, από ορισμένου χρόνου, σε αορίστου».
Όπως είπε η κα Μιχαηλίδου, το δ.σ. του Σωματείου των εργαζομένων πρέπει να σταθεί δίπλα στους απολυμένους, γιατί θα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα πολύ μεγάλο εφιάλτη, αυτόν της ανεργίας.
Ερωτηθείς για το θέμα, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Ρόδου κ. Ευγένιος Κορναρόπουλος, ξεκαθάρισε στην «δ» τα εξής:
«Στις 30 Μαρτίου, 131 εργαζόμενοι συμβασιούχοι στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ρόδου, απολύονται κανονικά, καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους. Η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί πάντως ότι οι προσωρινοί πίνακες θα βγουν πριν τις 30 Μαρτίου και μάλιστα ότι με αυτή την διαδικασία και με την έκδοση σχετικής εγκυκλίου, θα μπορούν να εργαστούν».
Όσον αφορά την πρόσληψη 75 μονίμων υπαλλήλων στην καθαριότητα μέσω ΑΣΕΠ είναι μια διαδικασία, η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον κ. Κορναρόπουλο, πρόσφατα το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου, ενέκρινε μία απόφαση για πρόσληψη τον προσεχή Μάιο, με δίμηνες συμβάσεις, εργαζομένων για την πυροπροστασία (καθαρισμός πάρκων κ.λπ.)
Σημειώνεται ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος σχολίασε το ζήτημα, λέγοντας πως υπάρχει πρόβλημα υποστελέχωσης στον Δήμο Ρόδου χωρίς να ξεκαθαρίζει πάντως τις προθέσεις του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ