Στις 16 και 17 Απριλίου 2018 θα πραγματοποιηθεί τελικά στη Ρόδο το Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση. Το Συνέδριο αυτό πραγματοποιείται στον κύκλο των Περιφερειακών Συνεδρίων που έχουν προγραμματιστεί, προκειμένου να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021».
Σκοπός του Συνεδρίου είναι η σε βάθος διερεύνηση των παραγωγικών δυνατοτήτων ώστε να τεθούν ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι για την αναπτυξιακή προοπτική του Νοτίου Αιγαίου, της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων στο πλαίσιο ενός συνεκτικού σχεδίου περιφερειακής παραγωγικής ανασυγκρότησης. Θα συμμετάσχουν περισσότεροι από είκοσι υπουργοί, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς υπουργείων, οι οποίοι, με ομιλίες και θεματικές συνεδρίες, όπου θα λάβουν μέρος και όλοι οι τοπικοί κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς, θα διερευνήσουν σε βάθος τις παραγωγικές δυνατότητες του Νοτίου Αιγαίου.
Μέσω της διαβούλευσης, επιδιώκεται η κατάρτιση ενός οδικού χάρτη ενεργειών σε συνάρτηση με τις προτεραιότητες της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021». Βασικός στόχος είναι να αναδειχθούν οι συνθήκες που διαμορφώνει η νησιωτικότητα σε όλους τους επιμέρους τομείς.
Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν στο ξενοδοχείο Ρόδος Παλάς. Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με την κεντρική εκδήλωση που θα γίνει την Τρίτη 17 Απριλίου 2018. Πιθανότατα στην κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Τα τοπικά κομματικά στελέχη επεξεργάζονται εδώ και καιρό τα θέματα που θα τεθούν στο Αναπτυξιακό Συνέδριο, καθώς επιδιώκεται η όσο το δυνατόν πιο άρτια προετοιμασία του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, των υπουργών και των συνεργατών του για τα τοπικά ζητήματα, αφού ο ίδιος θα τοποθετηθεί εφ’ όλης της ύλης και θα προβεί σε εξαγγελίες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, προτάσσονται θέματα, όπως η υποστελέχωση των υπηρεσιών στο σύνολό τους, η αναβάθμιση της Υγείας στα νησιά, η αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η ορθολογική αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας της περιοχής, η ανάπτυξη του Πολιτισμού -με σημείο αιχμής την Προγραμματική Σύμβαση της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου και την κατασκευή του Εθνικού Θεάτρου, ο πρωτογενής τομέας και η σύνδεση με τον Τουρισμό, η ενίσχυση του Τουρισμού, η ανάπτυξη και ενίσχυση των υποδομών κά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ