Ανακοίνωση του επικεφαλής του τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριου Σαντορινιού, με αφορμή την ανακοίνωση της έναρξης του προγράμματος «Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020. 

Ως μια ιδιαίτερα σημαντική αναπτυξιακή ευκαιρία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, χαρακτήρισε ο Νεκτάριος Σαντορινιός, την έναρξη του προγράμματος για χρηματοδότηση υφιστάμενων τουριστικών επιχειρήσεων.

Μετά από σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, την Τρίτη 29/3/16 ξεκίνησε το πρόγραμμα «Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 και η περίοδος για τις ηλεκτρονικές υποβολές αιτήσεων διαρκεί  από 29.03.2016 έως και 17.05.2016.

Ο επικεφαλής του τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως 70 εκ. €- προϋπολογισμός αυξημένος κατά 20 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό- θα πάνε απευθείας σε ζώσες και ενεργητικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γεγονός που αναμένεται να τονώσει τις τοπικές οικονομίες, την εργασία και την ανταγωνιστικότητα, εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου. Συγκεκριμένα, εξήγησε ο Νεκτάριος Σαντορινιός, όσες επιχειρήσεις ενταχθούν σε αυτό το ΕΣΠΑ, θα επιδοτηθούν τα επενδυτικά τους σχέδια (πχ. Εξοπλισμός, Εγκαταστάσεις εξοικονόμησης ενέργειας, Μισθολογικό κόστος εργαζομένων (υφιστάμενου ή/και νέου προσωπικού), Μεταφορικά Μέσα επαγγελματικής χρήσης, Δαπάνες προβολής – προώθησης, κα.), συνολικού προϋπολογισμού από 15.000€ έως 150.000€, ενώ η χρηματοδότηση θα καλύπτει το 40% των επιλέξιμων δαπανών και προσαυξάνεται κατά 10%, φτάνοντας στο 50% στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, υπογράμμισε ακόμη, το γεγονός της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων, καθώς, όπως είπε, η επιλογή των επιχειρήσεων που θα ωφεληθούν από το πρόγραμμα γίνεται με εντελώς αξιοκρατικά και αδιάβλητα κριτήρια. Είναι μια απλή διαδικασία, τόνισε, που μπορεί να ακολουθήσει ο κάθε μικρομεσαίος επιχειρηματίας και αυτό την καθιστά ανοικτή και διαφανή.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, τέλος, επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης αυτής για εφαρμογή πολιτικών πραγματικής ανάπτυξης που σαν στόχο θα έχουν τον πυρήνα της παραγωγικής βάσης της χώρας. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σχολίασε είναι τα κύτταρα που θέλουμε να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε, γιατί με τη σωστή στρατηγική καθοδήγηση και με τα κατάλληλα επενδυτικά εργαλεία μπορούν να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά προς όφελος των τοπικών περιφερειακών οικονομιών.

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ