Η κυβέρνηση της Ιταλίας αποφάσισε να κηρύξει την χώρα σε κατάσταση συναγερμού για έξι μήνες λόγω του κοροναϊού. Την ίδια στιγμή, σχεδόν 10.000 είναι τα κρούσματα στην Κίνα με 1.527 ασθενείς να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Μάλιστα, δυο μέλη της ίδιας οικογένειας είναι τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Βρετανία.

Το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε κήρυξε την χώρα σε κατάσταση συναγερμού για τους επόμενους έξι μήνες, μετά την επιβεβαίωση, το βράδυ της Πέμπτης ότι δύο Κινέζοι τουρίστες που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο της Ρώμης πάσχουν από τον κοροναϊό.

Παράλληλα, υποβλήθηκε σε εξετάσεις και ένας Ιταλός έφηβος, ο οποίος ζει στην πόλη Τρεβίζο της περιφέρειας Βένετο. Ο έφηβος εμφάνισε πυρετό μόλις επέστρεψε από ταξίδι στην Κίνα. Την ίδια ώρα, σε εργαστηριακές εξετάσεις υποβλήθηκε μόλις και ένας άνδρας, ο οποίος δούλευε στο ξενοδοχείο της Ρώμης στο οποίο διέμειναν οι δυο Κινέζοι που μολύνθηκαν με τον ιό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΠΟΥ το βράδυ της Πέμπτης κήρυξε παγκόσμιο συναγερμό λόγω της αύξησης των κρουσμάτων. Πάντως, το ύποπτο κρούσμα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ κρίθηκε αρνητικό.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ