Τοπικές Ειδήσεις

Ξεκινούν μαζικές δωρεάν στειρώσεις σε γάτες από τον Δήμο Ρόδου

Η Διεύθυνση Πρωτογενούς Τομέα του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Flying Cats e.V από τo Αννόβερο της Γερμανίας, επαναλαμβάνει στη Ρόδο το ετήσιο πρόγραμμα δωρεάν στείρωσης αδέσποτων ζωών συντροφιάς (γάτες).
Για το θέμα αυτό δόθηκε χτες συνέντευξη Τύπου στο δημαρχιακό μέγαρο με τη συμμετοχή της Εντεταλμένης Συμβούλου Πρωτογενούς Τομέα Δήμου Ρόδου κας Ευδοκίας Πάττα-Αποστολίδη, της εκπροσώπου του Φιλοζωικού Συλλόγου Flying Cats e.V κα Andrea Wegner, ενώ παρίσταντο και οι προϊστάμενες των Τμημάτων Κτηνιατρικής & Αλιείας και Γεωργικών Επιχειρήσεων κα Αικατερίνη Βελώνη, κτηνίατρος, και Δρ. Αικατερίνη Τσακμακίδου, γεωπόνος.
Η κα Πάττα, ευχαρίστησε τον Φιλοζωϊκό Σύλλογο ‘Flying Cats’ για τη συνεισφορά κάθε χρόνο στο πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων, που βοηθούν να ελεγχθεί κατά ένα μεγάλο μέρος, ο ανελέξεγκτος πληθυσμός των αδέσποτων γατιών: «Τα τελευταία δύο χρόνια δεν μπορούσαν να έρθουν λόγω του κορωνοϊού, αλλά φέτος τα κατάφεραν και τους καλωσορίζουμε ξανά. Ήδη έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα στειρώσεων στο ιατρείο της κυρίας Τομάζου με τη βοήθεια της κυρίας Χατζηδιάκου με τον Σύλλογο, καλύπτοντας ένα πολύ μεγάλο κομμάτι. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε τέτοιες πρωτοβουλίες ενώ θέλω να ευχαριστήσω και τους κτηνίατρους της περιοχής μας, για την αρωγή τους μέσω συμβάσεων που συνάπτουν με τον Δήμο Ρόδου».
Η εκπρόσωπος του Φιλοζωικού Συλλόγου Flying Cats e.V κα Andrea Wegner, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι από το 2012 που ξεκίνησε το πρόγραμμα, έχουν στειρωθεί 15.000 γάτες.
«Θέλοντας να επεκτείνουμε το πρόγραμμά μας σε ολόκληρο το νησί, ξεκινάμε ένα νέο project τοποθετώντας 30 μικρά σπιτάκια για γάτες. Θα συνεργαστούμε με μία ακόμη Φιλοζωϊκή Οργάνωση από την Κρήτη και αυτή την περίοδο αναζητούμε χώρο για τις στειρώσεις. Στην Κρήτη εφαρμόζεται το πρόγραμμα εδώ και καιρό γι αυτό και θέλουμε να το φέρουμε κι εδώ ώστε να καλυφθούν όλα τα σημεία του νησιού καθώς υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να ανέχονται τα γατάκια, εύκολα.
Όσον αφορά στα σπιτάκια, θα βοηθήσουν τα γατάκια να προστατεύονται από το κρύο και τη βροχή τον χειμώνα και να βρίσκουν σκιά το καλοκαίρι».
Είπε ακόμη ότι επισκέπτεται εδώ και 30 ολόκληρα χρόνια τη Ρόδο και διαπιστώνει πως η κατάσταση φέτος, έχει βελτιωθεί πολύ –σε ό,τι αφορά στα νεκρά ζώα στους δρόμους, στα αδέσποτα κ.λπ.
«Επειδή οι τουρίστες αγαπούν τα ζώα και είναι πολύ ευαισθητοποιημένοι, θέλοντας να οργανωθούν όσο το δυνατόν καλύτερα. με επιστολή τους προς τα ξενοδοχεία ζητούν κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στη Ρόδο (όταν κάνουν διακοπές) να συμμετέχουν στις στειρώσεις», ανέφερε.
Τέλος, η κυρία Βελώνη επανέλαβε ότι αφενός πρέπει να φροντίζουμε όλοι τα ζώα και αφετέρου να τηρείται ο έλεγχος του πληθυσμού τους: «Είναι σημαντικό να υπάρχουν αδέσποτες γάτες (διότι πόλεις που δεν έχουν γάτες, έχουν πολλά ποντίκια), αλλά ο πληθυσμός τους πρέπει να αναπτύσσεται ελεγχόμενα. Σε αυτό μας βοηθούν οι σύλλογοι στις στειρώσεις».
Κλείνοντας η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πρωτογενούς Τομέα του Δήμου Ρόδου, κάλεσε τους συμπολίτες μας να ανταποκριθούν και να βοηθήσουν στο έργο με τις στειρώσεις, ο καθένας από την πλευρά του αφού πρόκειται για συλλογική προσπάθεια.
Η Δ/νση Πρωτογενούς Τομέα του Δήμου Ρόδου είναι στη διάθεση των δημοτών για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 22413 61614.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου