Ρεπορτάζ

Δημιουργία υδατοδρομίου στο λιμάνι της Ακαντιάς

Έτοιμο είναι το σχέδιο για τη δημιουργία υδατοδρομίου στο λιμάνι της Ακαντιάς.
Με αφορμή τις επισκέψεις που πραγματοποίησαν στη Ρόδο εκπρόσωποι εταιρειών οι οποίες διαθέτουν υδροπλάνα τα στελέχη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κινήθηκαν γρήγορα και ετοίμασαν προτάσεις.
Σύμφωνα με τους μηχανικούς, που χειρίστηκαν το θέμα, το υδατοδρόμιο μπορεί να λειτουργήσει σε τμήμα του λιμένα της Ακαντιάς.
Μέλημα όλων είναι να μην δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία του η υδατοδρομίου από τις κακές καιρικές συνθήκες.
Σημειώνεται πως ο νέος δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος ετοιμάζεται να ζητήσει τη σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία υδατοδρομίου στη Ρόδο.
Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος έχει ήδη ενημερωθεί για τις διαδικασίες αδειοδότησης, ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίων καθώς συμμετείχε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου πριν λίγες ημέρες.
Σύμφωνα με το νέο δήμαρχο Ρόδου η δημιουργία υδατοδρομίων θα αποτελέσει ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για τη Ρόδο, αφού θα διευκολύνει τη διασύνδεση των νησιών μεταξύ τους, θα συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των νησιωτών και θα αναβαθμίσει το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν.
Υπενθυμίζεται πως η διοίκηση της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια» παρουσίασε την Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014, τις προτάσεις της για τη δημιουργία υδατοδρομίου στη Σύρο.
Η εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια» αναλαμβάνει όλες τις διαδικασίες, όπως αυτές ορίζονται από το νόμο 4146/13, για την απόκτηση της άδειας ενός υδατοδρομίου από την εκπόνηση πλήρους τεχνικού φακέλου μέχρι τη διεκπεραίωση όλων των ελέγχων.
Τις διαδικασίες για τη δημιουργία υδατοδρομίων στη Ρόδο εξήγησε κατά την επίσκεψή του στη Ρόδο, πριν ένα χρόνο, ο πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια» κ. Αναστάσιος Γκόβας.
Στόχος της διοίκησης της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια ΑΕ» ήταν να δημιουργηθεί ένα δίκτυο υδατοδρομίων στο νομό Δωδεκανήσου.
«Στόχος και σκοπός μας είναι να δημιουργηθούν υδατοδρόμια σε μικρά νησιά, όπως οι Λειψοί, η Χαλκη, η Τήλος, η Νίσυρος, οι Λειψοί, που δεν διαθέτουν υδατοδρόμια. Τα νησιά αυτά θα μπορούν με τη βοήθεια των υδροπλάνων να συνδέονται με μεγαλύτερα», είχε δηλώσει στις 13 Αυγούστου 2013 ο κ. Αναστάσιος Γκόβας.
Η εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια» μετά την ψήφιση του Νόμου 4146/13, έχει ήδη αναλάβει την αδειοδότηση 14 Υδατοδρομίων στην Ελλάδα.
Σύντομα θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της και σε άλλες νησιωτικές, παραλίμνιες και παράκτιες περιοχές της χώρας αναλαμβάνοντας την αδειοδότηση Υδατοδρομίων σε περαιτέρω στρατηγικά σημεία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου