ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Φωτιά» η τιμή της βενζίνης – Με 2 ευρώ το λίτρο πάνε διακοπές οι Έλληνες

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Βενζινάδικο

Φωτιά έχουν πάρει οι τιμές της αμό­λυ­βδης βεν­ζί­νης σε νησιά κι άλλες πα­ρα­θε­ρι­στι­κές πε­ριο­χές.

Εν μέσω θε­ρι­νών δια­κο­πών και αυ­ξη­μέ­νων με­τα­κι­νή­σε­ων η τιμή της βεν­ζί­νης βρί­σκε­ται μία ανάσα πριν από τα δύο ευρώ.
Η Ελ­λά­δα εξα­κο­λου­θεί να βρί­σκε­ται στις πρώ­τες ευ­ρω­παϊ­κές χώρες με την υψη­λό­τε­ρη τιμή καυ­σί­μων ενώ για άλλη μία χρο­νιά «χρυσή» πλη­ρώ­νουν οι κα­τα­να­λω­τές τη βεν­ζί­νη στις του­ρι­στι­κές πε­ριο­χές.

Σύμ­φω­να με τα ΝΕΑ, τα στοι­χεία αυτά απο­τυ­πώ­νο­νται στο Πα­ρα­τη­ρη­τή­ριο Τιμών Υγρών Καυ­σί­μων, σύμ­φω­να με τα οποία στις Κυ­κλά­δες, στα νησιά του Βό­ρειου Αι­γαί­ου, στα Δω­δε­κά­νη­σα και στα Επτά­νη­σα βρί­σκο­νται μόλις ένα λεπτό κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο. Πιο συ­γκε­κρι­μέ­να, στη Σα­ντο­ρί­νη οι τιμές φτά­νουν ακόμη και στα 1,989 ευρώ το λίτρο, στη Σχοι­νούσ­σα στα 1,98 ευρώ, στη Μύ­κο­νο στα 1,959 ευρώ, στην Πάρο στα 1,958 ευρώ το λίτρο, στη Νάξο στα 1,95 ευρώ κ.ο.κ.

Σε δυ­σθε­ώ­ρη­τα επί­πε­δα κι­νού­νται οι τιμές της αμό­λυ­βδης βεν­ζί­νης και στη Λήμνο, οι οποί­ες κυ­μαί­νο­νται από τα 1,91 έως και τα 1,94 ευρώ το λίτρο, ενώ σε Δω­δε­κά­νη­σα, Σάμο και Ικα­ρία οι οδη­γοί ΙΧ πλη­ρώ­νουν το φου­λά­ρι­σμα του ρε­ζερ­βουάρ των οχη­μά­των τους ακόμη και με τιμή στα 1,87 ευρώ το λίτρο. Στα Επτά­νη­σα και συ­γκε­κρι­μέ­να στην Κε­φα­λο­νιά η αμό­λυ­βδη έχει εκτο­ξευ­τεί στα επί­πε­δα των 1,85 ευρώ το λίτρο.

Σε πα­νελ­λα­δι­κό επί­πε­δο η μέση τιμή της αμό­λυ­βδης βεν­ζί­νης σε διά­στη­μα σχε­δόν ενός μήνα, από την 1η Ιου­λί­ου μέχρι και τις 28 του μήνα (τε­λευ­ταί­ες επί­ση­μες τι­μο­λη­ψί­ες), αυ­ξή­θη­κε κατά 2,7 λεπτά το λίτρο. Πιο συ­γκε­κρι­μέ­να ανέ­βη­κε στα 1,626 από 1,599 ευρώ το λίτρο. Το πα­ρά­δο­ξο είναι πως για το ίδιο χρο­νι­κό διά­στη­μα η διε­θνής τιμή του πε­τρε­λαί­ου Brent υπο­χώ­ρη­σε από τα 65,21 στα 63,12 δο­λά­ρια το βα­ρέ­λι.

πηγή in.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.