Ρεπορτάζ

Αναβιώνει υπόθεση πλαστογραφίας και απάτης ενώπιον δικαστηρίου

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα αναβιώσει την 6η Ιουλίου 2021 υπόθεση με κατηγορούμενο για πλαστογραφία μετά χρήσεως και απάτη ενώπιον δικαστηρίου έναν Ροδίτη που καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή.
Η υπόθεση αποτελεί συνέχεια άλλης που εκδικάστηκε την 18η Οκτωβρίου 2017.
Πιο συγκεκριμένα αθώα, λόγω αμφιβολιών είχε κριθεί μια κάτοικος Ρόδου, που κατηγορήθηκε για απάτη ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας.
Η κατηγορούμενη εφέρετο συγκεκριμένα την 12η Σεπτεμβρίου 2013 να έχει παραστήσει ψευδώς στον εγκαλούντα και κατηγορούμενο στην υπόθεση, που εξετάστηκε προχθές, ότι επρόκειτο να καταστεί κυρία ενός αγρού στα Κοσκινού, επιφανείας 3.272 τ.μ., τον οποίο εν συνεχεία θα του πωλούσε, πείθοντάς τον να της καταβάλει τίμημα 80.000 € ενόψει της μελλοντικής πώλησης.
Εφέρετο επίσης να του είχε επιδείξει όλα τα σχετικά έγγραφα με τα οποία επρόκειτο να προβεί σε αποδοχή κληρονομιάς του αγρού, ενώπιόν του, με την οποία αποδέχτηκε το ως άνω ακίνητο ως μοναδική εξ αδιαθέτου κληρονόμος αποθανόντος συγγενούς της και δυνάμει πληρεξουσίου του, παρείχε την ειδική εντολή πληρεξουσιότητα και το δικαίωμα «να πουλήσει, παραχωρήσει, μεταβιβάσει και παραδώσει προς οποιονδήποτε, αντί οποιουσδήποτε τιμήματος και με οποιουδήποτε όρους και συμφωνίες εγκρίνει, το αναφερόμενο ακίνητο».
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η κατηγορούμενη γνώριζε ότι ο δικαιοπάροχος τής είχε αφήσει διαθήκη, την οποία οι εκ διαθήκης κληρονόμοι κατείχαν ήδη από το έτος 2007 και η οποία κηρύχθηκε ως κυρία το έτος 2013, με την οποία η ίδια δεν ήταν κυρία όλου του ακινήτου, αλλά μόνο του ½ αυτού.
Από την ακροαματική διαδικασία είχε προκύψει ωστόσο ότι η διαθήκη κατέστη κύρια με την δημοσίευσή της τον Νοέμβριο του 2013, ενώ η ίδια υποστήριξε ότι ο αντίδικός της θα ενεργούσε ως μεσίτης για την πώλησή του.
Υποστήριξε επίσης ότι ο εγκαλών πλαστογράφησε μια συναλλαγματική και ότι εξέδωσε διαταγή πληρωμής σε βάρος της την οποία ανέκοψε.
Ο τελευταίος ισχυρισμός της ελέγχθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου την 13η Δεκεμβρίου 2017 και κρίθηκε βάσιμος.
Πιο συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για το ό,τι εντός του χρονικού διαστήματος από 20 Φεβρουαρίου 2014 έως 11 Μαρτίου 2015 κατάρτισε πλαστό έγγραφο και ειδικότερα ότι σε λευκή ως προς το ποσό και την ημερομηνία λήξης συναλλαγματική, επί του σώματος της οποίας είχε υπογράψει η μηνύτρια, στη θέση του εκδότη και αποδέκτη, συμπλήρωσε αυθαίρετα το χρηματικό ποσό των 80.000 ευρώ, το οποίο ουδέποτε όφειλε ή επρόκειτο να οφείλει η εκδότρια της συναλλαγματικής σε αυτόν, με σκοπό να παραπλανήσει, με την χρήση της τον δικαστή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, ώστε να εκδοθεί βάσει της ανωτέρω πλαστής συναλλαγματικής διαταγή πληρωμής. Προέβη εξάλλου σε χρήση της πλαστής συναλλαγματικής, την 11η Μαρτίου 2015 στο δικαστήριο.
Την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος κ. Μανώλης Κουτσούκος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου