Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, κρίθηκε χθες, μετά την απολογία του, ένας 36χρονος κρατούμενος στις φυλακές της Κω, που ενεπλάκη σε διακίνηση ναρκωτικών στην Ρόδο μετά από κατάθεση 37χρονου ομοεθνή συγκρατούμενού του.
Ο τελευταίος, ιδιοκτήτης κέντρου στο Φαληράκι, ενεπλάκη σε διακίνηση κοκαΐνης για την οποία έχουν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους, τρεις ακόμη Αλβανοί.
Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν την 25η Μαΐου 2018 από λιμενικούς του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.
Πιο συγκεκριμένα την 24η Μαΐου 2018 και περί ώραν 11.00 στον λιμένα της Ακαντιάς μετά τον κατάπλου του πλοίου Blue Star 2 διενεργήθηκε έλεγχος σε έναν 34χρονο Αλβανό και βρέθηκε στην κατοχή του, επιμελώς κρυμμένη στο εσώρουχό του, μια πλαστική συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 53 γραμμαρίων.
Ο 34χρονος συνελήφθη και υποστήριξε ότι επρόκειτο να παραδώσει τα ναρκωτικά σε έναν ομοεθνή του στη Ρόδο. Ακολούθησε επιχείρηση ελεγχόμενης παράδοσης των ναρκωτικών και ο 34χρονος έκλεισε ραντεβού σε καφετέρια του Μανδρακίου με τον παραλήπτη. Περί ώραν 15.30 πλησίασαν στο σημείο του ραντεβού ένας 25χρονος κι ένας 24χρονος, ομοεθνείς του, με ένα αυτοκίνητο.
Ο 34χρονος μπήκε στο όχημα και ακολούθησε η σύλληψη και των άλλων δύο.
Παρουσία δικαστικού λειτουργού ακολούθησε έρευνα στο νυχτερινό κέντρο του Φαληρακίου, στο οποίο εργάζεται ο 25χρονος κι εκεί βρέθηκαν κάτω από την πίστα του καταστήματος και κατασχέθηκαν μια συσκευασία με κάνναβη βάρους 14 γραμμαρίων, μια άλλη συσκευασία με κάνναβη βάρους 6 γραμμαρίων και μια χάρτινη συσκευασία με ποσότητα 9 γραμμαρίων ουσίας, που πιθανολογείται ότι είναι κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη.
Ο πρώτος υποστήριξε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών και ότι επειδή χρωστά χρήματα σε κύκλωμα άρχισε να δέχεται απειλές για την ζωή του και για την ζωή της συζύγου του και ότι αναγκάστηκε να αναλάβει την μεταφορά της κοκαΐνης μετά από εντολή έγκλειστου ομοεθνή του.
Ο 25χρονος υποστήριξε ότι θα παρελάμβανε το πακέτο με την κοκαΐνη για τον 37χρονο εργοδότη του. Απολογούμενος ο τελευταίος υποστήριξε ότι ενώ είναι κρατούμενος στην Κω για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών στα Ιωάννινα, συγκρατούμενός του στον ίδιο θάλαμο και ομοεθνής του, τού ζήτησε να βρεί ένα ταξί για να παραλάβει κάποιον φίλο του από το λιμάνι στην Ρόδο για να τον οδηγήσει σε κάποιο φτηνό ξενοδοχείο.
Ο τελευταίος χθες επιβεβαίωσε ότι εκείνος έμπλεξε άδικα τον 37χρονο υποστηρίζοντας όμως ότι δεν γνώριζε για την ύπαρξη των ναρκωτικών κι ότι απλώς μεσολάβησε για να εξυπηρετήσει έναν φίλο του.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Στέλιος Αλεξανδρής.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ