ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο Νισύριος υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών μιλά για «πολιτικό εκβιασμό»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Σε συ­νέ­ντευ­ξή του στην Εφη­με­ρί­δα των Συ­ντα­κτών, ο Γα­βρι­ήλ Σα­κελ­λα­ρί­δης, επι­κε­φα­λής της μεί­ζο­νος αντι­πο­λί­τευ­σης στον Δήμο Αθη­ναί­ων, μί­λη­σε με­τα­ξύ άλλων και για τον πο­λι­τι­κό εκ­βια­σμό σε βάρος του, τον οποίο κα­τήγ­γει­λε πρό­σφα­τα:

Ο συ­γκε­κρι­μέ­νος «δη­μο­σιο­γρά­φος», με τις συ­νη­θι­σμέ­νες πρα­κτι­κές του, θε­ώ­ρη­σε ότι μπο­ρεί να πε­τύ­χει τους στό­χους του, εκ­βιά­ζο­ντας τόσο εμένα όσο και τον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ.

«Ο εκ­βια­σμός ήταν πο­λι­τι­κός, γιατί έγινε ανά­με­σα στις δύο Κυ­ρια­κές των εκλο­γών και απευ­θύν­θη­κε στον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, στο­χο­ποιώ­ντας εμένα. Ο συ­γκε­κρι­μέ­νος «δη­μο­σιο­γρά­φος», με τις συ­νη­θι­σμέ­νες πρα­κτι­κές του, θε­ώ­ρη­σε ότι μπο­ρεί να πε­τύ­χει τους στό­χους του, εκ­βιά­ζο­ντας τόσο εμένα όσο και τον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ.

Όμως, βα­σι­κό στοι­χείο για να πε­τύ­χει ένας εκ­βια­σμός είναι να προ­κα­λεί φόβο. Όταν δεν προ­κα­λεί φόβο, ο εκ­βια­στής ξε­δο­ντιά­ζε­ται. Και αυτό έγινε. Δεν θα κά­νου­με ούτε το πα­ρα­μι­κρό βήμα πίσω για κα­νέ­να λόγο, ποσο δε μάλ­λον απέ­να­ντι στον υπό­κο­σμο της ζού­γκλας.

Και θέλω πραγ­μα­τι­κά να ευ­χα­ρι­στή­σω όλους όσοι με στή­ρι­ξαν, απο­μο­νώ­νο­ντας εκ­κω­φα­ντι­κά τον εκ­βια­στή.»

Για το αν τα στε­λέ­χη του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ τον στή­ρι­ξαν είπε:

Θέλω πραγ­μα­τι­κά να ευ­χα­ρι­στή­σω όλους όσοι με στή­ρι­ξαν, απο­μο­νώ­νο­ντας εκ­κω­φα­ντι­κά τον εκ­βια­στή.

«Δεν ισχύ­ει σε καμία πε­ρί­πτω­ση και αδι­κεί κα­τά­φω­ρα αν­θρώ­πους που με στή­ρι­ξαν πο­λι­τι­κά, ηθικά και προ­σω­πι­κά. Από την πρώτη στιγ­μή η ηγε­σία και τα στε­λέ­χη του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ ήταν στο πλευ­ρό μου και χει­ρι­στή­κα­με από κοι­νού αυτή την κα­τά­στα­ση. Και δεν μπορώ να μην τους ευ­χα­ρι­στή­σω για αυτό. Όσοι λένε ότι δεν στη­ρί­χθη­κα, απλώς δεν μπο­ρούν να γνω­ρί­ζουν τους χει­ρι­σμούς, κάτι που το θεωρώ φυ­σιο­λο­γι­κό.

Η εμπι­στο­σύ­νη στον χει­ρι­σμό της υπό­θε­σης ήταν πολύ πιο ση­μα­ντι­κή από μια δή­λω­ση στή­ρι­ξης. Δεν ήθελα από την αρχή να εμ­φα­νι­στεί σαν μια σύ­γκρου­ση απο­κλει­στι­κά του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ. Το τέλος αυτού του τύπου της δη­μο­σιο­γρα­φί­ας είναι ζή­τη­μα δη­μο­κρα­τί­ας και αφορά κατά την γνώμη μου πρω­τί­στως την κοι­νω­νία και τους πο­λί­τες και δευ­τε­ρευό­ντως τα κόμ­μα­τα.»

Πηγή The Toc

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.