ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα ελληνικά νησιά ψηφίζουν οι Τούρκοι για το Μπαϊράμι – Ρόδος και Καστελλόριζο στα δημοφιλέστερα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Ο πιο δημο­φι­λής προ­ο­ρι­σμός στο εξω­τε­ρικό κατά τις 9ήμερες δια­κο­πές του Μπαϊ­ρα­μιού είναι τα ελλη­νικά νησιά, όπου το πρό­γραμμα βίζας κατά την άφιξη θα ξεκι­νή­σει την 1η Απρι­λίου, σύμφωνα με τον Ρετζέπ Γιαβούζ, πρόεδρο της Ομάδας Εργα­σίας Του­ρι­σμού του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λίου της Αττά­λειας.

Ο Γιαβούζ ανα­κοί­νωσε ότι οι προ­ε­τοι­μα­σίες για τις ακτο­πλοϊ­κές υπη­ρε­σίες και τις αστυ­νο­μι­κές μονάδες στα νησιά έχουν ολο­κλη­ρω­θεί για 7 από τα 10 ελλη­νικά νησιά όπου μπορεί να ληφθεί βίζα κατά την άφιξη κατά τη διάρ­κεια των δια­κο­πών.

Εξη­γώ­ντας ότι οι δια­κο­πές στα νησιά έχουν πλε­ο­νε­κτή­ματα και μειο­νε­κτή­ματα σε σύγκριση με εναλ­λα­κτι­κές λύσεις στην Τουρκία, ο Γιαβούζ σημεί­ωσε ότι:

Εξη­γώ­ντας ότι οι δια­κο­πές στα νησιά έχουν πλε­ο­νε­κτή­ματα και μειο­νε­κτή­ματα σε σύγκριση με εναλ­λα­κτι­κές λύσεις στην Τουρκία, ο Γιαβούζ σημεί­ωσε ότι:

«Τον Απρίλιο, η του­ρι­στική περί­ο­δος στα νησιά δεν είναι τόσο ενεργή όσο στη χώρα μας, πολλά μέρη μπορεί να είναι ακόμα υπό κατα­σκευή ή κλειστά. Υπάρ­χουν δια­δι­κα­σίες για βίζα κατά την άφιξη, τα έγγραφα πρέπει να προ­ε­τοι­μα­στούν για το προ­ξε­νείο και να δοθούν κατά την άφιξη. Πρέπει να πλη­ρώ­σετε 60€ για τη βίζα. Για ακτο­πλοϊ­κές μετα­φο­ρές από νησί σε νησί, ανάλογα με την ημέρα και την ώρα, είναι απα­ραί­τητο να εξε­τα­στεί ένα κόστος μεταξύ 40-80€. Απαι­τεί­ται προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός για διαμονή σε καλό ξενο­δο­χείο 4 αστέρων για 50-70€ ανά άτομο την ημέρα για διαμονή με πρωινό. Διαμονή σε πολύ ολοένα και χαμη­λό­τε­ρες τιμές είναι φυσικά εφικτή».

O Γιαβούζ ενη­μέ­ρωσε επίσης ότι ένας επι­πλέον φόρος που ονο­μά­ζε­ται Eco Tax κατα­βάλ­λε­ται στα ελλη­νικά ξενο­δο­χεία από την 1η Μαρτίου.

Για ένα ξενο­δο­χείο 5 αστέρων, είναι 10€ ανά δωμάτιο καθη­με­ρινά, για ένα ξενο­δο­χείο 4 αστέρων είναι 7€, επο­μέ­νως για 1 εβδο­μάδα σε ξενο­δο­χείο 5 αστέρων, πρέπει να πλη­ρω­θούν επι­πλέον 70€. Επειδή ο Απρί­λιος δεν είναι ακόμη η κολυμ­βη­τική περί­ο­δος και τα ξενο­δο­χεία δεν είναι πλήρως εξο­πλι­σμένα, όπως τα δικά μας, είναι καλύ­τερο να νοι­κιά­σετε αυτο­κί­νητο και να ταξι­δέ­ψετε. Η βενζίνη είναι ακριβή 2€, αλλά οι απο­στά­σεις είναι μικρές. Τα νησιά δεν είναι πολύ ελκυ­στικά για μικρά παιδιά. Αν πάτε, μην παρα­λεί­ψετε να ακού­σετε τους Έλληνες να λένε τις ιστο­ρίες των παπ­πού­δων τους για την Τουρκία».

Η Λέσβος, η Χίος, η Κως, η Ρόδος και το Καστε­λό­ριζο ήταν τα πιο δημο­φιλή νησιά μεταξύ των 10 ελλη­νι­κών νησιών με τη βίζα-εξπρές, ενώ 16-17 χιλιά­δες Τούρκοι πολίτες σχε­διά­ζουν δια­κο­πές κατά τη διάρ­κεια των 9 ημερών αργίας του Μπαϊ­ρα­μιού, σύμφωνα με την τρέ­χο­ντα δεδο­μένα. Ο αριθμός μπορεί να φτάσει τις 20 χιλιά­δες με απόφαση της τελευ­ταίας στιγμής για λόγους, όπως η πρό­σβαση μέσα σε 25-30 λεπτά, η εγγύ­τητα, η οικο­νο­μική δια­θε­σι­μό­τητα και η ευκολία από­κτη­σης βίζας.

«Ελλη­νικά νησιά ή Μεσό­γειος, Αιγαίο, όλα τα ίδια»

Συγκρί­νο­ντας τις ακτές της Μεσο­γείου και του Αιγαίου με τα ελλη­νικά νησιά, ο Γιαβούζ είπε:

 

«Άκουσα από Έλληνα: ‘Οι Τούρκοι είναι σαν καρ­χα­ρίες στον του­ρι­σμό, εμείς είμαστε θαλάσ­σιες χελώνες’». Οι Έλληνες δεν μπορούν καν να φαντα­στούν την ευε­λι­ξία και τη δημιουρ­γι­κό­τητα που έχουμε. Προ­σπα­θού­σαν να ολο­κλη­ρώ­σουν το αερο­δρό­μιο της Αθήνας εδώ και χρόνια, εν τω μεταξύ εμείς φτιά­ξαμε το αερο­δρό­μιο της Κων­στα­ντι­νού­πο­λης. Κλεί­νουν τα μαγαζιά τον Νοέμ­βριο, πάνε στην Αθήνα και ξεκου­ρά­ζο­νται μέχρι τον Απρίλιο. Η Ελλάδα δεν θα γίνει ποτέ, μα ποτέ αντα­γω­νι­στής της Τουρ­κίας. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο μυαλό τους πάντως. Αν θέλεις αλλαγή σκη­νι­κού, ένα απλό και οικο­νο­μικό ξενο­δο­χείο, λίγη περι­ή­γηση στα αξιο­θέ­ατα, καλό φαγητό, θα νιώσεις καλά σε οποιο­δή­ποτε ελλη­νικό νησί. Αν θέλετε να χαλα­ρώ­σετε σε μια ξαπλώ­στρα στην παραλία με τον ήλιο του Απρι­λίου και να απο­λαύ­σετε το all inclusive, κάπου στο Αιγαίο ή τη Μεσό­γειο είναι για εσάς. Με άλλα λόγια, αν προ­τι­μάτε φαγητό, ποτό και ταξίδια, κατευ­θυν­θείτε στα νησιά και αν προ­τι­μάτε να χαλα­ρώ­σετε, κατευ­θυν­θείτε στις παρα­λίες μας. Όσον αφορά το κόστος, τα δύο είναι ισο­δύ­ναμα. Το πλε­ο­νέ­κτημα τιμής των νησιών εξα­φα­νί­ζε­ται, όταν προ­σθέ­σετε βίζα, πλοίο, φόρο ξενο­δο­χείου. Τα ελλη­νικά νησιά ή οι ακτές της Μεσο­γείου και του Αιγαίου είναι όλα ίδια».

Σήμερα το θέμα βρί­σκε­ται στο πρω­το­σέ­λιδο της εφη­με­ρί­δας Χουριέτ με τίτλο «Τα ελλη­νικά νησιά είναι έτοιμα».

Ο πιο δημο­φι­λής προ­ο­ρι­σμός για δια­κο­πές στο εξω­τε­ρικό κατά το Μπαϊ­ράμι είναι τα ελλη­νικά νησιά.

Πηγή ethnos.gr

Μαρία Ζαχα­ράκη

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.