Τοπικές Ειδήσεις

Καταδίκη δημοσιογράφου για δυσφήμιση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

Mε την υπ’ αρίθμ. 30/2019 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου (Ειδική Διαδικασία), που δημοσιεύθηκε χθες, έγινε εν μέρει δεκτή η αγωγή αποζημίωσης από αδικοπραξία, που άσκησε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, κατά μιας δημοσιογράφου, που λειτουργεί ιστοσελίδα σχολιασμού και αναπαράγει άρθρα και απόψεις της στα social media.
Το δικαστήριο συγκεκριμένα με την απόφασή του υποχρεώνει την εναγόμενη να καταβάλει στον ενάγοντα το ποσό των 5.000 ευρώ.
Επιπλέον υποχρεώνει την εναγόμενη να άρει την προσβολή, με τη δημοσίευση εντός 15 ημερών από την επίδοση της τελεσίδικης απόφασης, περίληψης αυτής, η οποία να περιέχει: α) τον αριθμό και τη χρονολογία δημοσίευσης της απόφασης, β) το δικαστήριο που την εξέδωσε, γ) τα στοιχεία του θιγέντος ενάγοντος, δ) τις φράσεις που κρίθηκαν δυσφημιστικές, βάσει των οποίων επιδικάστηκε η χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης και ε) τον τίτλο των άρθρων και την ημερομηνία δημοσιοποίησης των ανωτέρω φράσεων, στη διεύθυνση της ιστοσελίδας της εναγομένης καθώς και στις ιστοσελίδες των οποίων τυγχάνει διαχειρίστρια, στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης «facebook» όπου έχουν αναρτηθεί.
Απειλεί σε βάρος της εναγόμενης χρηματική ποινή 500 ευρώ, για κάθε παραβίαση της αμέσως ανωτέρω διάταξης.
Υποχρεώνει την εναγόμενη να παραλείπει κάθε μελλοντική προσβολή της τιμής του ενάγοντος, μέσω δημοσίευσης γεγονότων και ισχυρισμών, ανάλογων με των περιληφθέντων στα αναφερόμενα στο σκεπτικό της απόφασης, δημοσιεύματα.
Απειλεί επιπλέον σε βάρος της εναγόμενης χρηματική ποινή 500 ευρώ, για κάθε παραβίαση της αμέσως ανωτέρω διάταξης και την καταδικάζει σε μέρος των δικαστικών εξόδων του ενάγοντος, το οποίο ορίζει στο ποσό των τετρακοσίων 400 ευρώ.
Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου εκπροσωπήθηκε στην δίκη δια των πληρεξουσίων δικηγόρων του κκ Γεωργίου Μαυρομάτη και Ευθυμίου Δημητριάδη και η εναγόμενη δια των πληρεξουσίων δικηγόρων της κ.κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή και Ιωάννη Χαρίτου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου