Τοπικές Ειδήσεις

Δημήτρης Τσοπανάκης: “Πως γυρίζουν το μπιφτέκι…”

Κάποιοι υποστηρίζουν μετά μανίας πως μπαίνουν στο στίβο της πολιτικής για να προάγουν το νέο. Λόγια χωρίς περιεχόμενο και χωρίς να τα πιστεύουν. Η παράταξη του κ. Γλυνού – συνέχεια της παράταξης του κ.Μαχαιρίδη – όχι μόνο δεν πρεσβεύει το νέο, αλλά αντίθετα επαναφέρει παλιά πολιτικά συστήματα, που τα γνωρίζουν πολύ καλά. Τρανή απόδειξη αυτής της αναφοράς αποτελεί η επίσημη ανακοίνωση της παράταξης για τον διαγωνισμό ηλεκτροδότησης του νησιού της Ρόδου. Οι άνθρωποι, που μετά μανίας προσπάθησαν να ακυρώσουν τον διαγωνισμό, μόλις ενημερώθηκαν πως απέτυχε η προσπάθεια τους, «το γύρισαν το μπιφτέκι» και βγήκαν υποστηρικτές του έργου και νικητές της διαμάχης, υποθέτοντας πως κάποιοι θα τους πιστέψουν. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Κάναμε ένα διαγωνισμό ακολουθώντας τις προδιαγραφές  της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου. Η επιτροπή η οποία ήλεγξε τον διαγωνισμό θεώρησε δύο σημεία ως περιττά και το ένα το χαρακτήρισε ως «φωτογραφικό». (Γι αυτά τα σημεία στη συνέχεια δικαιωθήκαμε από τις 608 και 609 αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου).  Κι εκεί άρχισαν τα όργανα από την αντιπολίτευση και την κατασκευαστική εταιρεία. Εμείς τι κάναμε; Το σίγουρο είναι ότι μπορούσαμε να προσφύγουμε και να δικαιωθούμε αλλά μετά από πολλούς μήνες. Θέλαμε, όμως να γίνει το έργο. Προτιμήσαμε, λοιπόν, να επαναλάβουμε τον διαγωνισμό  διορθώνοντας τα επίμαχα σημεία. Και ο διαγωνισμός προχώρησε σε όλα του τα στάδια με την δικαίωση να έρχεται από την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Τι έκαναν μέλη της μειοψηφίας μέχρι να εκδοθεί η απόφαση; Συνέχισαν να αμφισβητούν, να λοιδορούν,  να υπαινίσσονται δοσοληψίες, ακόμα κι όταν οι απορριφθείσες εργολαβικές εταιρείες δεν πρόσβαλαν τον διαγωνισμό και σταμάτησαν και τις όποιες δημόσιες αναφορές. Το ερώτημα τώρα είναι, γιατί σταμάτησαν οι εργολαβικές εταιρείες τις δημόσιες αναφορές; Γιατί απλούστατα βρήκαν αντιπροσώπους σε ορισμένα μέλη της μειοψηφίας τα οποία και ενημέρωναν για το πώς θα μπορούσαν να κινηθούν ώστε να μην γίνει  ο διαγωνισμός και κατ’ επέκταση να μην γίνει το έργο. Ένα έργο πνοής, ένα έργο απαραίτητο για το νησί της Ρόδου, που σίγουρα θα βοηθήσει στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και όχι μόνο.

Στην τελευταία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής ο εκπρόσωπος της μειοψηφίας κ. Μακρυωνίτης είχε το θάρρος να αμφισβητήσει την απόφαση του Ελεγκτικού συνεδρίου, υποστηρίζοντας πως δεν  μελέτησαν σωστά την υπόθεση και έβγαλε αυτή την απόφαση. Αρνήθηκε, δε, να ζητήσει δημόσια συγνώμη για όσες δηλώσεις είχε κάνει μέχρι πρόσφατα. Τέτοιος εγωισμός και τέτοιο θράσος. Και φυσικά την ίδια αντιμετώπιση είχαμε και από τους άλλους περιφερειακούς συμβούλους της μειοψηφίας που είχαν σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης. Αυτοί οι άνθρωποι έρχονται σήμερα και ζητούν  την ψήφο του νησιώτη υποστηρίζοντας πως θα του δώσουν λόγο και ύπαρξη στις όποιες αποφάσεις τους. Πως; Με τέτοιο εγωισμό και  αδιάλλακτη άποψη;

Συμπερασματικά οι κύριοι που με τόσο μένος πολέμησαν αυτόν τον διαγωνισμό  είχαν στόχο να πλήξουν τον περιφερειάρχη και την οικονομική επιτροπή. Ήταν το μοναδικό θέμα για να κερδίσουν εντυπώσεις και να βρουν μεμπτό σημείο για την απόλυτα επιτυχημένη περιφερειακή θητεία μας.

Το βέβαιο είναι πως το έργο θα γίνει με μόνους λυπημένους τους κυρίους αυτούς.

ΥΓ. Το ότι στηρίζουν πολλά στην παραπληροφόρηση φαίνονται από τις συχνές ανακοινώσεις τους. Ακόμα και χθες ο αρχηγός δήλωσε πως η μάχη έχει κερδηθεί με το σύνθημα «Game over», όταν την ίδια μέρα δημοσιεύτηκε δημοσκόπηση αθηναϊκής εταιρείας (ALKO) που δίνει συντριπτικό  προβάδισμα στην παράταξη του Γιώργου Χατζημάρκου. Τελικά για ποιους είναι το “Game Over” ; Δυστυχώς τον κόσμο των νησιών δεν μπορούν να τον ξεγελάσουν, γιατί σταμάτησε να τρώει κουτόχορτο, που τόσα χρόνια του σέρβιραν οι κύριοι αυτοί…

Δημήτρης Τσοπανάκης,
Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτ. Αιγαίου,
Μέλος Οικονομικής Επιτροπής Περ. Νοτ. Αιγαίου

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου