Ειδήσεις

«Το Υπουργείο Τουρισμού παραβιάζει κάθε αρχή διαφάνειας και δημόσιου ελέγχου»

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναφερόμενος στην τροπολογία του Υπουργείου Τουρισμού που προβλέπει τη δυνατότητα σύναψης συμφωνιών συμπαραγωγής και διαφήμισης του Ε.Ο.Τ. χωρίς διαγωνισμό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

                  «Το Υπουργείο Τουρισμού μπορεί, εδώ και δύο χρόνια, να έχει μηδενικό νομοθετικό έργο. Έχει, όμως, ”αξιοζήλευτη” δραστηριότητα στην κατάθεση τροπολογιών, που παραβιάζουν κάθε αρχή διαφάνειας και δημόσιου ελέγχου.

                  Χθες, επανήλθαν με νέα τροπολογία, την οποία έφεραν και ψήφισαν τη δωδεκάτη ώρα και σε άσχετο νομοσχέδιο, με την οποία προβλέπεται η δυνατότητα σύναψης ειδικών συμφωνιών ”συμπαραγωγής και συνδιαφήμισης του Ε.Ο.Τ.”, εκτός διαγωνιστικών διαδικασιών, αλλά και εκτός του νόμου που διέπει τις δημόσιες συμβάσεις.

                  Με έντεχνες διατυπώσεις, ανοίγουν παράθυρα για απευθείας, χωρίς διαγωνισμό, συμφωνίες. Ταυτόχρονα, προσπαθούν να αποκρύψουν ότι θα υπάρξουν δαπάνες από την πλευρά του Ε.Ο.Τ., απροσδιορίστου ύψους, αφού δεν βάζουν κανένα οικονομικό όριο.

                  Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται, όχι μόνο να επαναφέρει τους κανόνες διαφάνειας στο ζήτημα της τουριστικής προβολής, αλλά και να αλλάξει συνολικά και εκ βάθρων αυτό το πλαίσιο».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου