Αθλητικά

Υγρός Στίβος Ρόδου: Νίκησαν… χρονόμετρα και πανδημία

Εξαιρετικές επιδόσεις από τον Στέλιο Βεϊσάκη και τις Ροδούλα Καραβόλια και Κατερίνα Σαρή του Υγρού Στίβου Ρόδου, στο κολυμβητήριο της Νίκαιας, με τα τρία παιδιά να εξασφαλίζουν την πρόκρισή τους στα Πρωταθλήματα της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Υγρός Στίβος Ρόδου προς ενημέρωση:
«Με δρακόντεια μέτρα υγιεινής ασφαλείας και πρωτόκολλα πρωτοφανούς αυστηρότητας το σαββατοκύριακο που μας πέρασε οι τρεις κολυμβητές του Υγρού Στίβου Ρόδου αγωνίστηκαν στο Κολυμβητήριο της Νίκαιας, σε συνθήκες δύσκολες, με τα αγωνίσματα να διαδέχονται το ένα το άλλο με μεγάλη ταχύτητα αφού δεν υπήρχαν πολλές σειρές, με τα άτομα που συνολικά διαγωνίζονταν ανά γκρουπ να μη ξεπερνούν τα 60, διέλυσαν τις προηγούμενες επιδόσεις τους και προκρίθηκαν πανηγυρικά σε όλα τα Πρωταθλήματα της χρονιάς.
Παρά την έλλειψη ανταγωνισμού μια και όλα ήταν χωρισμένα ποσοτικά και όχι ποιοτικά, δηλαδή ομαδοποιήθηκαν σωματεία ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών που έπρεπε να είναι αυστηρά κάτω από 60, με αγωνίσματα ακόμα και να μην διεξάγονται ελλείψει συμμετοχής και τα τρία παιδιά ξεπέρασαν τον εαυτό τους και τις προσδοκίες των προπονητών τους αφού σε συνθήκες επίσημης ατομικής χρονομέτρησης πέτυχαν απόλυτα τους στόχους τους.
Ο 16χρονος πλέον Στέλιος Βεϊσάκης προκρίθηκε και στις τρεις αποστάσεις του Υπτίου, παίζοντας με το χρονόμετρο, βελτιώνοντας τις επιδόσεις του κι άλλο, παρά το ότι κολύμπησε τα δύο αγωνίσματά του σε απόσταση 10 λεπτών. Έδειξε ωριμότητα και ήρεμη σιγουριά για τον εαυτό του και ανυπομονεί, προπονούμενος σκληρά ήδη για τα Πρωταθλήματα, να παρουσιασθεί αντάξιος του ταλέντου και της προσπάθειας που καταβάλλει.
Η 14χρονη Ροδούλα Καραβόλια ήρεμη δύναμη, κατέβασε άλλα 5 δευτερόλεπτα τα 200 Πεταλούδα και ανέβηκε κι άλλο στην κατάταξη προκρινόμενη με άνεση 15 δευτερολέπτων για όλα τα Πρωταθλήματα και αποδεικνύει στον εαυτό της πρώτα ότι το μέλλον της ανήκει, αφού βελτίωσε αισθητά τις επιδόσεις της και στα 50 και 100 Πεταλούδα. Στα Πρωταθλήματα, όπου πάντα διακρίνεται, οφείλει στον εαυτό της πρώτα να είναι… Ροδούλα.
Η 13χρονη Κατερίνα Σαρή μετά από αποχή ενός έτους λόγω της πανδημίας που κράτησε τα 12χρονα μακριά από τα Πρωταθλήματα, βελτίωσε θεαματικά όλα τα Ύπτια παρά το ότι κολύμπησε τα 200 δύο λεπτά μόλις μετά τη μικτή και πραγματικά εντυπωσίασε όπως και στα 100, με βελτίωση 14 δευτερολέπτων.
Αλλά στα 400 μ. Μικτή Ατομική πραγματικά ήταν το κάτι άλλο. Πρόκριση με άνεση 5 δευτερολέπτων σόλα τα Πρωταθλήματα, στην πρώτη της μόλις κούρσα στην απόσταση και προσβλέπει σε ένα λαμπρό, απρόσμενο μέλλον σ’ αυτό το αγώνισμα, που τυχαία στην προπόνηση δοκίμασε.
Τώρα σε αναμονή για τις συνθήκες που υγειονομικά θα επικρατούν σε τρις μήνες που διεξάγονται τα Πρωταθλήματα, τα παιδιά επέστρεψαν στις προπονήσεις και με μεγαλύτερη διάθεση, τώρα που γεύτηκαν τους καρπούς των προσπαθειών τους, κολυμπούν προς τη διάκριση».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου