Τοπικές Ειδήσεις

Χαιρετισμός του Δ. Γάκη στην επιστημονική εκδήλωση στη μνήμη του ακαδημαϊκού Γεωργίου Μιχαηλίδη – Νουάρου

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης παρευρέθηκε στην εκδήλωση του Πολιτιστικού Ιδρύματος Δωδεκανήσου «Κλεόβουλος ο Λίνδιος» για τον ακαδημαϊκό Γεώργιο Μιχαηλίδη-Νουάρο στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

Στην ομιλία του, ο βουλευτής Δωδεκανήσου εξήρε το επιστημονικό έργο του Δωδεκανήσιου καθηγητή και τη μεγάλη συνεισφορά του στην καταγραφή και τη μελέτη της λαϊκής παράδοσης της Καρπάθου, αλλά και την όλη ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία, που είχε ως κατάληξη την ένταξή του στις τάξεις της Ακαδημίας Αθηνών, της οποίας διετέλεσε Πρόεδρος το 1984.

Ο Δημήτρης Γάκης έδωσε επίσης έμφαση στη σημαντική προσφορά του Ιδρύματος, που βαδίζει στα βήματα που χάραξε ο ιδρυτής του, ο σημαντικός Δωδεκανήσιος οικονομολόγος και πολιτικός Ιωάννης Ζίγδης.

«Το Ίδρυμα «Κλεόβουλος ο Λίνδιος» με παρόμοιες εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης όπως η σημερινή, αλλά και με έργα και δράσεις πολιτισμού και προβολής των νησιών μας, ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των Δωδεκανησίων για ανάπτυξη και ευημερία», κατέληξε ο Δημήτρης Γάκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου