Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν πλέον, οι εργολαβίες που εκτελεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, οι οποίες καθυστέρησαν αφενός με την πανδημία του κορωνοϊού και αφετέρου, με τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου σε θέματα τεχνικών έργων κ. Στέργο Στάγκα, οι εργολαβίες για το οδικό δίκτυο στο νησί της Ρόδου αλλά και στα υπόλοιπα νησιά του νομού Δωδεκανήσου, ανέρχονται σε πάνω από 23 εκ. ευρώ (συνολικά).
«Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα, βάσει των σχεδιασμών και του σχετικού προγραμματισμού και υλοποιούνται με προϋπολογισμό άνω των 23 εκ. ευρώ –πάντα υπό την επίβλεψη του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου. Αυτά αφορούν έργα οδοποϊας στο νησί της Ρόδου και στα υπόλοιπα νησιά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, καμία προηγούμενη περιφερειακή (και παλαιότερα νομαρχιακή) αρχή δεν δαπάνησε τόσα μεγάλα ποσά σε τέτοιου είδους έργα. Όλα είναι χρηματοδοτούμενα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΝΑι.
Συγκεκριμένα:
-η επέκταση & βελτίωση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο νήσου Ρόδου με πρ/μό 6,5εκ. ευρώ ενώ, σε 4,5 εκ. ευρώ ανέρχεται η αντικατάσταση φωτισμού με λάμπες LED
-το έργο με τις διαγραμμίσεις σε όλο το νησί της Ρόδου ανέρχεται σε 2.350.000 ευρώ (με ψυχροπλαστικό και κανονικό υλικό)
-η βελτίωση οδοποιϊας από την περιοχή Κοσκινού έως την κλινική Γιουρομέντικα (με πρ/μό 620.000 ευρώ) που ενώνει το επαρχιακό με το εθνικό δίκτυο.
Η εργολαβία έχει ολοκληρωθεί κατά 85% -υπολείπονται διαγραμμίσεις και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας
-η γέφυρα στο Μάκκαρη με πρ/μό 6,5εκ. ευρώ περίπου (συνολικά)
-αντιπλημμυρικά έργα σε όλο το νησί για αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών με πρ/μό 3εκ. ευρώ
»Έχει κατασκευαστεί το δίκτυο από την Ρόδο (παραλιακή), Κοσκινού μέχρι και το Φαληράκι με ανάλογες παρεμβάσεις, τοποθέτηση φωτισμού κ.λπ. με τις διαγραμμίσεις.
Στην περιοχή της Ιαλυσού έχουν τοποθετηθεί νέοι, καλαίσθητοι ιστοί φωτισμού από την Φανερωμένη μέχρι και τον κόμβο στην Λεωφόρο Ηρακλειδών.
Παράλληλα έχει ολοκληρωθεί και η επέκταση και βελτίωση των πεζοδρομίων από το Μιραμάρε έως και την Ιξιά. Επιπλέον, γίνονται διαγραμμίσεις και ξεκινούν στα μέσα Σεπτεμβρίου οι διαβάσεις.
Τον ίδιο μήνα θα συνεχιστούν οι εργασίες για την τοποθέτηση των ιστών από την Ιαλυσό έως και την Κρεμαστή ενώ θα γίνουν νέα δίκτυα φωτισμού, δίκτυα ομβρίων, τοποθέτηση λαμπτήρων LED και διαγράμμιση.
Την ίδια ώρα θα τοποθετηθούν ιστοί προς την Σορωνή, από τον κόμβο μετά τον Άγιο Σουλά μέχρι τις Φάνες και από εκεί μέχρι τα Καλαβάρδα –όπου τοποθετούνται λαμπτήρες LED. Παράλληλα γίνονται εργασίες για τοποθέτηση λαμπτήρων LED από Κολύμπια έως Χαράκι και από εκεί έως και την Λίνδο. Η μελέτη αυτή προβλέπει 20.000 μέτρα στηθαία ασφαλείας (έχουμε παραλάβει τα πρώτα 12.000 μέτρα)».

Η ΓΕΦΥΡΑ ΜΑΚΚΑΡΗ
Μιλώντας για το έργο στην γέφυρα Μάκκαρη, ο κ. Στάγκας υπογράμμισε τα εξής: «Πρόκειται για τρία έργα. Το πρώτο κομμάτι αφορά στην διάνοιξη και την κατασκευή της νέας οδού (έχει ολοκληρωθεί και είναι ήδη σε χρήση).
Στην γέφυρα γίνονται εργασίες για τις βάσεις ενώ παράλληλα, ξεκινούν οι εργολαβίες για την μεταφορά του δικτύου του αγωγού Γαδουρά προς την πόλη της Ρόδου (μετατόπιση). Επίσης, έχει κατασκευαστεί η δημοτική οδοποιϊα στον παραλιακό δρόμο από Χαράκι προς τον κόμβο Μάσαρη -με σχετική προγραμματική σύμβαση σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου.
Ως εκ τούτου, μεγαλόπνοα έργα γίνονται πραγματικότητα σε όλα τα Δωδεκάνησα. Είναι σημαντική η παρέμβαση του ιδίου του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου ο οποίος επιβλέπει την εξέλιξη των έργων».

ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ
Σημειώνεται πως στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ψηφίστηκαν τα έργα για τα αντιπλημμυρικά Αρχαγγέλου και Ιαλυσού καθώς και η αντικατάσταση των σηματοδοτών στην περιοχή Φανερωμένη οι οποίοι έχουν υποστεί φθορά λόγω παλαιότητας και λόγω σκουριάς από την θάλασσα.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία του διαγωνισμού για την συντήρηση όλου του επαρχιακού δικτύου της νήσου Ρόδου (για τέσσερα χρόνια).
Επιπλέον στο δίκτυο Ρόδου – Λίνδου από τον κόμβο στα φανάρια προς τις Καλυθιές θα εγκατασταθεί ο εργολάβος μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη για να κατασκευάσει τα δίκτυα φωτισμού.

Ένα σχόλιο στο Σε εξέλιξη οι εργολαβίες για το οδικό δίκτυο

  1. Avatar Ο/Η Χρήστος λέει:

    Ο δρόμος στα Αφάντου πριν το γήπεδο και το σχολείο είναι επικίνδυνος. Εδώ και ένα χρόνο δεν έχει γίνει τίποτα. Κινδυνεύουν γονείς παιδιά αλλά και στρατιωτικοί καθημερινά.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ