Ρεπορτάζ

Σε εξέλιξη οι εκταφές στο Κοιμητήριο Ρόδου

Αναστάτωση επικράτησε τις τελευταίες ημέρες στην πόλη της Ρόδου, όταν πολλοί συμπολίτες μας αντιλήφθηκαν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία εκταφής των νεκρών οικείων προσώπων τους.
Μάλιστα κάποιοι επικοινώνησαν με την «δημοκρατική» και δήλωσαν πως βρήκαν σημειώματα στα μνήματα των οικείων τους που έγραφαν ‘Επείγον’ και τους ειδοποιούσαν να επικοινωνήσουν με τους αρμόδιους του κοιμητηρίου του Ταξιάρχη.
Κληθείς από την «δημοκρατική» να σχολιάσει το θέμα ο εντεταλμένος κ. Θανάσης Στάμος, υπογράμμισε τα εξής:

«Το κοιμητήριο του Ταξιάρχη έχει γεμίσει ασφυκτικά, Όπως γνωρίζετε έχει ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής, έχει γίνει η αποτύπωση και περιμένουμε να εγκριθεί ο νέος κανονισμός λειτουργίας. Στο Κοιμητήριο του Ταξιάρχη, υπάρχουν πάνω από 5.000 μνήματα –πολλά από αυτά είναι από την δεκαετία του 1970… Όσοι τάφοι είναι αγορασμένοι δεν τους πειράζουμε. Όμως, από τώρα και στο εξής μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία δεν προχωράμε σε άλλες πωλήσεις διότι δεν υπάρχει χώρος. Σύντομα θα δώσουμε ανακοίνωση στη δημοσιότητα, σε όσους έχουν κλείσει τα εφτά χρόνια, να ενδιαφερθούν για τους οικείους τους γιατί προχωράμε σε εκταφές. Φυσικά, τα οστά θα διατηρούνται στο οστεοφυλάκιο και όχι όπως κάποιοι καταγγέλλουν ότι ‘τα πετάμε’! Προς Θεού δεν γίνονται αυτά. Θα επικοινωνούμε με όλους, να καταγράψουμε τα στοιχεία καθενός, σε κάθε μνήμα ξεχωριστά (ποιος είναι μέσα, εάν είναι παραπάνω από ένα άτομο κ.λπ.) και θα προχωράμε σε εκταφές όπου κρίνεται απαραίτητο. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι το Κοιμητήριο του Ταξιάρχη θα προχωρήσει στην ψηφιοποίηση και θα μπει μια τάξη. Μάλιστα ετοιμαζόμαστε να προσλάβουμε κι άλλα άτομα για τις εργασίες μέσα στο Κοιμητήριο για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις ανάγκες. Πρέπει να καταλάβουν οι συμπολίτες μας, ότι δεν υπάρχει χώρος και είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε εκταφές. Από την ταφή, το μνήμα ανήκει σε κάποιον για πέντε χρόνια. Από εκεί και πέρα, στα εφτά χρόνια πρέπει να γίνει εκταφή. Δεν μπορεί ένα μνήμα να είναι προϊόν ‘συναλλαγής’ για διάφορους λόγους κ.λπ.» είπε ο κ. Στάμος.
Συνεπώς, μέσα στο προσεχές διάστημα θα γίνουν κι άλλες εκταφές αλλά πάντα με προειδοποίηση και αφού θα έχει προηγηθεί καταγραφή με τα απαραίτητα στοιχεία κ.λπ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου