Τοπικές Ειδήσεις

Ανακοίνωση για την ημέρα της εορτής του Κουρμπάν Μπαϊράμ

O Οργανισμός Διαχειρίσεως Κτημάτων Βακούφ Ρόδου ανακοινώνει στους πιστούς μουσουλμάνους της Ρόδου ότι την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 ημέρα της εορτής του ΚΟΥΡΜΠΑΝ ΜΠΑΪΡΑΜ, και ώρα 05.30 π.μ.(πρωινή προσευχή) και ώρα 06:45 π.μ (προσευχή Κουρμπάν Μπαϊράμ) θα λειτουργήσει το Τέμενος Σουλεϊμανιέ (πλατεία Ωρολογίου) κατόπιν της από 20/5/2020 έγκρισης του Υπουργείου Πολιτισμού) με τον Ιμάμη της Ρόδου-Ιεροδιδάσκαλο κ.Χασάν Καρα-αλή και σύμφωνα με την αρ. πρωτ. Δ1α/Γ.Π.οικ.43195/08-07-2020, με θέμα: «Επιβολή μέτρων στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, για το χρονικό διάστημα από 06.06.2020 έως και 21.08.2020», κατά την οποία:

Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών μόνο υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Να παρίσταται εντός του χώρου λατρείας μόνο 30 άτομα και στον αύλειο χώρο 50 άτομα

β) Κατά την είσοδο στο τέμενος υποχρεωτικά τα χέρια απολυμαίνονται με αντισηπτικό

γ) Δεν επιτρέπεται η είσοδος με τα παπούτσια τα οποία πρέπει να τοποθετούνται σε σακούλα έξω, που θα κλείνει καλά.

δ) Οι πιστοί θα φορούν ποδονάρια, τα οποία είναι στην είσοδο και δεν θα ξαναχρησιμοποιούνται.

ε) Οι προσερχόμενοι πρέπει να φέρουν και να χρησιμοποιούν το δικό τους χαλί προσευχής.

ζ) Οι πιστοί για να μπουν στο τέμενος θα φορούν προστατευτική υφασμάτινη μάσκα

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Κατά την ημέρα της μεγάλης εορτής (31 Ιουλίου) θα προσφερθούν από τον Οργανισμό Διαχειρίσεως Κτημάτων ΒΑΚΟΥΦ ΡΟΔΟΥ όπως κάθε χρόνο κεράσματα στους πιστούς.

Ο Οργανισμός μας για την εορτή του Κουρμπάν Μπαϊράμ αντί κάθε άλλης εκδήλωσης , στα πλαίσια του φιλανθρωπικού του έργου για την ενίσχυση απόρων και αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας τη Δευτέρα 27/7/2020 διένειμε τρόφιμα σε εκατόν είκοσι (120) οικογένειες της Ρόδου.

Ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΜΠΑΝ ΜΠΑΙΡΑΜ

Για το Δ.Σ.,

Ο Πρόεδρος

Βιντιμή Σαλή

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου