Την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας στην Ιππική Αντοχή πανηγυρίζει από την Κυριακή ο Παντελής Σαλονικιός. Ο Ροδίτης αναβάτης, έκανε το… αναμενόμενο στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος που διεξήχθη στο Κιλκίς, τερμάτισε σε μία δύσκολη και απαιτητική διαδρομή και θα δώσει το «παρών» στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα που θα γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας ως μέλος της Εθνικής μας ομάδας.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, καθώς το Σάββατο κατά τη διάρκεια του ελέγχου των αλόγων, η βροχή ήταν καταρρακτώδης, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η διαδρομή να γίνει σχεδόν ακατάλληλη για αγώνα, λόγω του νερού και της λάσπης που είχε «μαζέψει». Η τεχνική επιτροπή της Ιππικής Αντοχής έκανε ότι καλύτερο μπορούσε προκειμένου να βελτιώσει την εικόνα της διαδρομής ενόψει της Κυριακής και τα κατάφερε, αφού την επόμενη ημέρα η κατάσταση ήταν εμφανώς καλύτερη και επέτρεψε τη διεξαγωγή του.

Μεταξύ 52 συμμετεχόντων ο Παντελής Σαλονικιός ξεκίνησε συγκρατημένα στον 1ο γύρο του αγώνα, καθώς του αρκούσε να τερματίσει μπροστά από μία συγκεκριμένη αθλήτρια για να κατακτήσει τον τίτλο, όμως στον 2ο γύρο και αφού είχε κάνει την «ανάγνωση» της διαδρομής ανέβασε ρυθμό, αύξησε την ταχύτητα του και παρά το γεγονός ότι στον 3ο γύρο έχασε το ένα πέταλο του αλόγου του Amir (κατέβηκε, το άλλαξε μόνος του και συνέχισε), τερμάτισε και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ο αγώνας ήταν υψηλού επιπέδου και έγινε παρουσία 1500 θεατών που κατέκλυσαν τις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Κιλκίς για να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες των αθλητών.

Ο Παντελής Σαλονικιός ευχαριστεί ιδιαίτερα τον κ. Κάλλιστο Διακογεωργίου, τον κ. Τζούλη Μαχραμά, τη Blue Star Ferries, την Olympian Horse και όσους ακόμη τον στήριξαν στον αγώνα του Κιλκίς, αλλά και στην προσπάθεια που έκανε καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Μία ημέρα νωρίτερα, μία νέα Ροδίτισσα αθλήτρια, η Αλέξια Χριστοφή, μετά από εξετάσεις που έγιναν στο Κιλκίς, εξασφάλισε την άδεια ικανότητας αθλητού, και την Κυριακή συμμετείχε μάλιστα στον αγώνα των 20 χιλιομέτρων Ιππικής Αντοχής, κατακτώντας την τέταρτη θέση και παίρνοντας την πρόκριση για την κατηγορία των 40 χιλιομέτρων.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ