ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ανάσανε η αγορά με τους επισκέπτες από την Αμερική και την Αυστραλία

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Τουρίστες παλιά πόλη

Την πραγ­μα­τική δύναμή της έδειξε χθες η του­ρι­στική αγορά της Ρόδου, καθώς η υποδοχή των τριών κρουα­ζιε­ρό­πλοιων συνο­δεύ­θηκε από πλήθος κόσμου στους δρόμους, στα κατα­στή­ματα, στα ταξί, ακόμα και στις παρα­λίες. Τα τρία κρουα­ζιε­ρό­πλοια αυτή τη φορά έφεραν κόσμο που είχε διάθεση να κάνει αγορές και για το λόγο αυτό οι περισ­σό­τε­ροι κατα­στη­μα­τάρ­χες έμειναν ευχα­ρι­στη­μέ­νοι στο τέλος της ημέρας.

Εκείνο που έκανε τη διαφορά στην αγορά της Ρόδου ήταν η προ­έ­λευση των επι­σκε­πτών. Το Reflection έφερε αρκε­τούς Αμε­ρι­κα­νούς και Αυστρα­λούς του­ρί­στες, οι οποίοι δεν είχαν πρό­βλημα να δαπα­νή­σουν μερικά ευρώ παρα­πάνω για προ­σω­πικά αντι­κεί­μενα και ενθύμια. Σε πρώτη ζήτηση βρέ­θη­καν τα σου­βε­νίρ με τη Ρόδο, τα οποία και λόγω της χαμηλής τιμής τους (κυρίως μαγνη­τά­κια και μικρο­α­ντι­κεί­μενα) είναι το πρώτο που αγο­ρά­ζουν όλοι οι επι­σκέ­πτες. Σε πρώτη σειρά βρέ­θη­καν και τα μικρο­δώρα για τα εγγόνια, τα δια­κο­σμη­τικά αντι­κεί­μενα (ξύλινα, γυάλινα και κερα­μικά).

Κατα­λυ­τικά υπέρ της αγοράς λει­τούρ­γησε και το γεγονός ότι αρκετές εκα­το­ντά­δες κόσμου δεν μετέ­βη­σαν απευ­θείας στη Λίνδο, αλλά παρέ­μει­ναν στην πόλη της Ρόδου. Ολοι τους περι­η­γή­θη­καν στη Μεσαιω­νική Πόλη, στο Μαντράκι και σε κάθε του­ρι­στικό αξιο­θέ­ατο που είχαν τη δυνα­τό­τητα να επι­σκε­φθούν. Η καλή κίνηση στην αγορά δια­τη­ρή­θηκε μέχρι το μεση­μέρι, όταν ξεκί­νησε το δεύτερο κύμα των εκδρο­μών προς τη Λίνδο.

Από την άλλη, εκείνοι που είχαν εκδρά­μει από το πρωί στο Λίνδο, κατά την επι­στροφή τους εισήλ­θαν απευ­θείας στα καράβια. Αυτό οφεί­λε­ται στο γεγονός ότι τα πούλμαν αφήνουν όλους τους επι­σκέ­πτες στην πλατεία της Κράνας Λίνδου, και από το σημείο εκείνο μέχρι τον οικισμό πρέπει να περ­πα­τή­σουν και μάλιστα με γρή­γο­ρους ρυθμούς. Η κατά­βαση στον οικισμό και ακο­λού­θως η ανάβαση της επι­στρο­φής εξα­ντλούν σωμα­τικά τους του­ρί­στες, οι οποίοι χθες στην πλειο­νό­τητά τους ήταν ηλι­κιω­μέ­νοι άνθρω­ποι. Μετά από μια τέτοια πορεία (με ενδιά­με­σους σταθ­μούς στη δια­δρομή Ρόδου – Λίνδου και αντί­στροφα) η επι­στροφή στη Ρόδο σημαί­νει άνοδο στο καράβι για φαγητό και ξεκού­ραση μέχρι την ανα­χώ­ρηση.

Μέρες σαν τη χθεσινή αφήνουν πάντοτε πολλά μηνύ­ματα για τους τοπι­κούς παρά­γο­ντες οι οποίοι οφεί­λουν να τα μελε­τή­σουν και να ανα­δια­μορ­φώ­σουν την πολι­τική υπο­στή­ρι­ξης του του­ρι­στι­κού προ­ϊ­ό­ντος.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.