Πολιτιστικά

Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος»: Απολογισμός δράσεων

Το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος», ως μία δομή με κύριο στόχο την Προαγωγή της Ψυχοκοινωνικής Υγείας συνεχίζει το έργο του, που αφορά τόσο στην υποστήριξη του έργου της Εκπαιδευτικής Κοινότητας, όσο και σε άλλες ομάδες (γενικού πληθυσμού, εργαζομένων, ΚΑΠΗ, κ.λ.π.).

Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών για τους μήνες Φεβρουάριο , Μάρτιο και Απρίλιο 2022, πραγματοποιήθηκαν από τη διεπιστημονική ομάδα της «Διόδου»

Α) Στην εκπαιδευτική κοινότητα

* 70 δίωρα εργαστήρια σε μαθητές Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης (συνολικά συμμετείχαν 450 μαθητές)

* 21 δίωρες συναντήσεις στο πλαίσιο ετησίων προγραμμάτων με ομάδες μαθητών Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης (συνολικά συμμετείχαν 140 περίπου μαθητές).

* 8 δράσεις (διαδικτυακά και διά ζώσης) που απευθύνονταν σε ομάδες γονέων Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας από τη Ρόδο, την Κω, την Κάσο και την Κάρπαθο (συνολικά περίπου 90 γονείς).

* Σεμινάριο σε σπουδαστές του Δημόσιου ΙΕΚ του Γ.Ν.Ρ. (38 σπουδαστές)

* 15 σεμινάρια (διαδικτυακά και διά ζώσης) σε εκπαιδευτικούς Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας από τη Ρόδο, την Κω και την Κάρπαθο (συνολικά συμμετείχαν 65 εκπαιδευτικοί).

* Σεμινάριο σε σπουδαστές του ΕΕΕΕΚ Ρόδου

Β) Στην ευρύτερη κοινότητα

* Συναντήσεις διαμόρφωσης πλαισίου πρακτικής άσκησης που απευθυνόταν σε ασκούμενους φοιτητές της δομής (5 άτομα)

* Διαδικτυακές συναντήσεις στο πλαίσιο προγράμματος για μέλη ΚΑΠΗ Ρόδου.

* Έκδοση 2ου τεύχους της ηλεκτρονικής εφημερίδας του Κ.Π. «Δίοδος», με τίτλο «ΠΕΔΙΟ»

* 2 συναντήσεις (στο πλαίσιο προγράμματος ) με ομάδες εργαζομένων σε δομές Κοινωνικής Πολιτικής Α’ και Β’ Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης

* 5 συναντήσεις με ομάδα εθελοντών της «ΔΙΟΔΟΥ», στο πλαίσιο δημιουργίας ενός καινοτόμου υλικού με θέμα “Camera Obscura” (Σκοτεινός θάλαμος)

Οι θεματικές των δράσεων στην πλειοψηφία τους αφορούσαν στη διαχείριση του άγχους και των συγκρούσεων, στη σεξουαλική αγωγή, στη λειτουργική επικοινωνία παιδιών και ενηλίκων, στη διαφορετικότητα κ.α.

Το ίδιο διάστημα ολοκληρώθηκαν και οι διαδικασίες μετεγκατάστασης του Κ.Π Δίοδος σε νέο χώρο.

Κλείνοντας τον τρίμηνο απολογισμό, η ομάδα εργαζομένων στη «Δίοδο», θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους εμπιστεύονται το έργο της, αλλά και όσους στέκονται υποστηρικτικά στην πορεία αυτή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου