Αθλητικά

Αλλαγές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20

Σε μια σειρά από αλλαγές στη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ20, που θα γίνει 16-17 Ιουνίου στα Τρίκαλα, και στο οποίο θα δώσουν το «παρών» και πολλοί Ροδίτες αθλητές, προχώρησε η ομοσπονδία.

Αφορμή γι’ αυτό στάθηκε η αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε τροποποίηση του προγράμματος των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίες πλέον συμπίπτουν χρονικά με τη διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ20. Οι τροποποιήσεις στο αγωνιστικό πρόγραμμα αποσκοπούν στην διευκόλυνση των μαθητών – αθλητών, που προετοιμάζονται να δώσουν εξετάσεις και παράλληλα έχουν προκριθεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας.

“Για την όσο καλύτερη εξυπηρέτηση των μαθητών – αθλητών τα αγωνίσματα του Σαββάτου θα διεξαχθούν μόνο με απογευματινό πρόγραμμα με ώρα έναρξης 16.00 και ώρα λήξης 22.00, με σύμπτυξη του ωρολογίου προγράμματος και με τις παρακάτω αναγκαίες προσαρμογές:
– Όλα τα αγωνίσματα δρόμων και κονίστρας θα διεξαχθούν απευθείας σε τελικούς ή σε τελικές σειρές, εκτός από τα 100 μ. Ε/Ν για τα οποία θα διεξαχθεί προκριματικός και τελικός.
– Για τα αγωνίσματα της Α΄ ημέρας μόνο, θα συμμετέχουν μόνο οι αθλητές – αθλήτριες οι οποίοι έχουν πετύχει τα όρια πρόκρισης τα έτη 2017 – 2018 ή τις προϋποθέσεις συμμετοχής το 2017 (δωδεκάδα και δεκαπεντάδα). Τα σωματεία σε αυτά τα αγωνίσματα δεν θα έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν και αθλητές – αθλήτριες οι οποίοι δεν έχουν πετύχει τα αντίστοιχα όρια πρόκρισης.
– Τα αγωνίσματα 10.000 μ. βάδην Ε/Ν, που ήταν προγραμματισμένα να διεξαχθούν την Α΄ ημέρα (Σάββατο) θα διεξαχθούν την Β΄ ημέρα (Κυριακή) το πρωί στις 08.00.
– Τέλος, τα απογευματινά αγωνίσματα της Κυριακής (Β΄ ημέρα του αγωνιστικού προγράμματος) θα διεξαχθούν από τις 17.00 έως τις 19.20, προκειμένου να συντομεύσει η επιστροφή των αποστολών στους τόπους διαμονής τους».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου