Τοπικές Ειδήσεις

Βολές της πλειοψηφίας της Ο.Ε. για τον διαγωνισμό των LED

Την δικαίωσή τους αλλά και την δυσαρέσκειά τους για την στάση που εξακολουθούν να τηρούν τα μέλη της μειοψηφίας της Οικονομικής Επιτροπής, αδιαφορώντας για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία κρίθηκε απολύτως σύννομη η διαδικασία ανάδειξης αναδόχου και το οικείο σχέδιο σύμβασης με αντικείμενο την προμήθεια από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τίτλο «Εξοικονόμηση ενέργειας στο δίκτυο οδικού Φωτισμού της Νήσου Ρόδου με την προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED», εξέφρασαν χτες, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, τα μέλη της πλειοψηφίας της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ.κ. Χαρούλα Γιασιράνη, Μιχάλης Μπαριανάκης, Χρήστος Μπάρδος, Δημήτρης Τσοπανάκης και Χρήστος Ευστρατίου.
Στις τοποθετήσεις τους, τόνισαν, αφενός την ικανοποίησή τους για την δικαίωση των αποφάσεων της Ο.Ε. από το Ελεγκτικό Συνέδριο και αφετέρου, την απογοήτευσή τους για το γεγονός πως «κανένας δεν ζήτησε ούτε μία συγγνώμη» όπως, υπογράμμισαν, ενώ άφησαν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για να απαντήσουν με ένδικα μέσα.
Πιο συγκεκριμένα, ξεκινώντας ο πρόεδρος της Ο.Ε. κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, τόνισε τα εξής: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τον διαγωνισμό ‘Εξοικονόμηση ενέργειας στο δίκτυο οδικού Φωτισμού της Νήσου Ρόδου με την προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED’ και με αυτό τον τρόπο μπορεί πλέον η ΠΝΑΙ να προχωρήσει στην σύναψη της σύμβασης όπως προβλέπει ο νόμος. Θέλω ως πρόεδρος της Ο.Ε. να ευχαριστήσω κατ’ αρχήν τον περιφερειάρχη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο όλων των μελών της Ο.Ε. και όλων όσων στήριξαν το έργο της και τους συναδέλφους μου, για την αντοχή που επέδειξαν και την προσήλωση στον στόχο τους, καθώς και τη νομική υπηρεσία και τον κ. Γιώργο Φιλιππάκο για τις νομικές συμβουλές που μας παρείχε καθώς και την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων. Το αποτέλεσμα, μας δικαιώνει. Ένα μεγάλο έργο που έχει ανάγκη η Ρόδος, σε λίγο πρόκειται να ξεκινήσει. Θα τοποθετηθεί φωτισμός σε όλο το δίκτυο και θα αντικατασταθούν όλα τα φωτιστικά σώματα. Στην διάρκεια της θητείας μας, δύο φορές απασχόλησαν την κοινή γνώμη οι αντιρρήσεις της μειοψηφίας –σε μια σειρά εκατοντάδων διαγωνιστικών διαδικασιών. Οι δύο φορές αφορούσαν το Φράγμα Γαδουρά και τώρα, τον διαγωνισμό για τα LED’. Και στις δύο περιπτώσεις, τυγχάνει να αποκλείεται ο ίδιος Οικονομικός Φορέας. Υπήρξαν συνάδελφοι της μειοψηφίας που μάχονταν μέχρι τελευταία στιγμή για να μην γίνει το έργο. Υπάρχουν αποδείξεις που τους διαψεύδουν. Εκείνοι, αποστέλλουν έγγραφα στο Ελεγκτικό Συνέδριο, καταγγελίες στον εισαγγελέα, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλά όλα εκπίπτουν, όπως και με το Φράγμα Γαδουρά. Ωστόσο, η Ο.Ε. δικαιώθηκε πάλι, πανηγυρικά. Όλα αυτά, αξιολογούνται και ποινικά κι εμείς θα απαντήσουμε».
Ακολούθως, ο κ. Μιχάλης Μπαριανάκης, μίλησε επίσης για δικαίωση αλλά και αυτοδιοικητική ικανοποίηση: «Εμείς ακολουθήσαμε τη νομιμότητα. Είναι τα ίδια πρόσωπα που έχουν ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θα μπορούσαν να είχαν ζητήσει μία συγγνώμη. Εμείς πάντως, προχωράμε με το κεφάλι ψηλά».
Ο κ. Χρήστος Μπάρδος, μίλησε για ‘αίσθημα της δικαίωσης’ και σημείωσε: «Η Ο.Ε. δεν χρειάζεται καθοδήγηση από κανέναν για να πράξει το καθήκον της, νομίμως. Έχω βάλει επανειλημμένα την υπογραφή μου σε μεγάλα έργα για την περιοχή. Εμείς εμπιστευτήκαμε τους εμπειρογνώμονες και δικαιωθήκαμε…», ενώ έκανε αναφορά με την σειρά του, στην ίδια πρακτική που ακολουθήθηκε με το έργο του Φράγματος Γαδουρά.
Ο κ. Δημήτρης Τσοπανάκης, είπε: «Η επιτροπή που έλεγξε τον διαγωνισμό, θεώρησε κάποια σημεία περιττά. Μπορούσαμε να προσφύγουμε και να δικαιωθούμε. Εμείς προτιμήσαμε να μην καθυστερήσουμε το έργο και προτιμήσαμε να επαναλάβουμε τον διαγωνισμό. Η δικαίωση ήρθε από την ομόφωνη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Τα μέλη της μειοψηφίας, συνέχισαν να λοιδορούν, να υπαινίσσονται δοσοληψίες. Ακόμη και ο κ. Μακρυωνίτης ‘αμφισβήτησε’ την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου!!! Είναι εγωισμός και θράσος. Το βέβαιο είναι ότι το έργο θα γίνει».
Η κα Χαρούλα Γιασιράνη, τόνισε: «Ένα μεγάλο έργο για το νησί της Ρόδου, θα γίνει. Φτάσαμε στην έγκριση του διαγωνισμού. Εμείς αντιμετωπίσαμε γι ακόμη μια φορά από την μειοψηφία της Ο.Ε. πολλές αντιστάσεις, στοχοποίηση, κατασυκοφάντηση και λοιδορία ενώ άφηναν συνεχώς αιχμές ότι υπηρετούσαμε κάποια συμφέροντα. Έφτασαν στο σημείο να προσφύγουν στην δικαιοσύνη εναντίον όσων ενεπλάκησαν σε αυτό το θέμα. Έχουν ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή. Θεωρώ ότι οφείλουν να ζητήσουν δημόσια, μία συγγνώμη από τις οικογένειες και τα παιδιά μας».

Τέλος, ο κ. Χρήστος Ευστρατίου, υπογράμμισε τα εξής: «Εμείς δικαιωθήκαμε και σε αυτό το κομμάτι. Ωστόσο η λάσπη που πετάνε αυτοί οι κύριοι, δεν έχει προηγούμενο. Είναι αυτοί οι ίδιοι που έλεγαν να πέσει ο διαγωνισμός. Και σήμερα εξέδωσαν ανακοίνωση όπου λένε πως είναι αυτοί που ήθελαν να γίνει το έργο!!! Τι μας λένε; Απλώς, δεν ήθελαν να γίνει και αυτό το έργο –επί εποχής Χατζημάρκου και ειδικά μέχρι τις εκλογές. Τους ενοχλεί ότι εμείς, πετυχαίνουμε».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου