Δεκαεπτά ελληνικοί προορισμοί στο πρόγραμμα δρομολογίων των αεροπορικών εταιρειών Thomas Cook Airlines και Condor του δεύτερου μεγαλύτερου τουρ οπερέϊτορ της Ευρώπης. Αύξησε 40% τις διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις από Γερμανία για το φετινό καλοκαίρι.

Την υψηλή ζήτηση που καταγράφεται στις ευρωπαϊκές αγορές για διακοπές στην Ελλάδα σπεύδει να αξιοποιήσει ο δεύτερος ισχυρότερος ταξιδιωτικός όμιλος της Ευρώπης Thomas Cook Group.

Ο γερμανικών συμφερόντων όμιλος φέρεται να καταγράφει αύξηση ζήτησης στα επίπεδα του +50% για την Ελλάδα με αποτέλεσμα να αναδιατάσσει ανάλογα τα δρομολόγια των αεροπορικών εταιρειών που ελέγχει προκειμένου να εκμεταλλευτεί το θετικό momentum της Ελλάδας.

Ενδεικτική των κινήσεων του δεύτερου μεγαλύτερου τουρ οπερέϊτορ της Ευρώπης είναι η περίπτωση της αεροπορικής εταιρείας Condor. Πρόκειται για τον βασικό αερομεταφορέα του ομίλου στην αγορά της Γερμανίας ο οποίος αύξησε κατά 40% τις διαθέσιμες θέσεις του για δρομολόγια προς Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι σε σύγκρισι με πέρυσι.

Για το καλοκαίρι του 2018, μάλιστα, η Condor πρόσθεσε δύο ελληνικούς προορισμούς στο πρόγραμμά της. Πιο συγκεκριμένα θα πετάει προς Κεφαλονιά από Μόναχο, ενώ θα συνδέσει τη Σητεία (Λασίθι Κρήτης) με τη Φρανκφούρτη, το Μόναχο και το Ντίσελντορφ. Με την προσθήκη της Κεφαλονιάς και της Σητείας στο φετινό καλοκαιρινό της πρόγραμμα η Condor θα συνδέει προορισμούς της Γερμανίας με 17 ελληνικούς προορισμούς.

Ο όμιλος Thomas Cook εμφανίζεται να αναθέτει αναβαθμισμένο ρόλο στην Condor, ιδιαίτερα μετά της ανακατατάξεις που δρομολόγησε στην αγορά της Γερμανίας ο διαμελισμός της air berlin.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Condor δεν ενσωματώθηκε στον ενιαίο όμιλο αεροπορικών εταιρειών που συγκρότησε ο Thomas Cook με την επωνυμία Thomas Cook Airlines. Ενδεικτικό του ισχυρού εμπορικού σήματος της Condor, ιδιαίτερα στις γερμανόφωνες αγορές. Σημειώνεται πως η Condor κατέχει ηγετική θέση στην ταξιδιωτική αγορά της Γερμανίας πραγματοποιώντας πτήσεις προς προορισμούς διακοπών στη Μεσόγειο, την Ασία, την Αμερική, τη Βόρεια και Νότια Αμερική αλλά και την Καραϊβική.

Το άλλο αεροπορικό «όχημα» του ομίλου Thomas Cook, η Thomas Cook Airlines, θα συνδέει βασικά αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου (δεύτερη «δεξαμενή» τουριστών της Ελλάδας) με 14 ελληνικούς προορισμούς.

Τα δύο αεροπορικά σχήματα του ομίλου Thomas Cook θα διακινήσουν το φετινό καλοκαίρι τουρίστες από τη Γερμανία και τη Βρετανία προς Ηράκλειο, Χανιά, Σητεία, Κέρκυρα, Καλαμάτα, Καβάλα, Κεφαλονιά, Κω, Μύκονο, Μυτιλήνη, Πρέβεζα, Ρόδο, Σάμο, Σαντορίνη, Σκιάθο, Θεσσαλονίκη και Ζάκυνθο.

Παναγιώτης Δ. Υφαντής-euro2day.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ