Αθλητικά

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας του 2020

Η Αθλητική ΜΟΤΟΕ ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες για το Πανελλήνιο Πρωτάθληµα Ταχύτητας µοτοσυκλετών του 2020, μια ακόμη διοργάνωση στην οποία οι αναβάτες της Λέσχης Μοτοσυκλέτας Ρόδου «Ίκαρος» θα δώσουν δυναμικό παρών φέτος.

Το πρωτάθλημα αποτελείται από 6 αγώνες σύµφωνα µε το παρακάτω πρόγραµµα:

Ηµεροµηνία Τόπος Σωµατείο  
21-22 Μαρτίου Σέρρες BMU Βαλκανικό      
26 Απριλίου Τρίπολη AMO ΣΠΑΡΤΗΣ      
31 Μαΐου Μέγαρα ΛΕΜΜ

 

     
13 Σεπτεμβρίου Μέγαρα ΛΕΜΜ      
1 Νοεμβρίου Τρίπολη ΑΜΟ ΣΠΑΡΤΗΣ      

 

Για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας 2020 προκηρύσσονται οι παρακάτω κατηγορίες μοτοσυκλετών/αγωνιζομένων:

SUPERBIKES, Supersport, Racing, SUPERSPORT, ΝΕΩΝ, ΟΡΕΝ.

Στην κατηγορία OPEN έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν αθλητές που δεν έχουν συμμετάσχει σε ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΙΚΗ κατηγορία (Superbike, Supersport, Racing) από το 2012 μέχρι σήμερα.

O καλύτερος της τελικής κατάταξης του αγώνα, πρωτοεμφανιζόμενος σε πρωταθληματική κατηγορία αθλητής, θα βραβεύεται με το ΕΠΑΘΛΟ ROOKIE του αγώνα.

Οι κατηγορίες RACING και SUPERSPORT 300 θα διαγωνίζονται μαζί, με ξεχωριστές βαθμολογίες και αθλοθέτηση. Στην περίπτωση που ο αριθμός των συμμετοχών είναι μεγαλύτερος από τα επιτρεπόμενα όρια ασφαλείας της πίστας, τότε οι κατηγορίες αυτές θα διαχωριστούν.

Οι ΑΠΟΝΟΜΕΣ θα γίνονται ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ, οι βραβευόμενοι αθλητές θα παρουσιάζονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ντυμένοι με την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ περιβολή.

Σε όλες τις κατηγορίες, βραβεύονται με κύπελλα οι 1ος-2ος-3ος και με μετάλλια οι 4ος-5ος-6ος.

Για το έτος 2020, το παράβολο συµµετοχής ορίζεται στα 150 €. Η συµµετοχή σε δεύτερη κατηγορία επιβαρύνεται µε 40€. Για την κατηγορία ΝΕΩΝ το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 80 ευρώ.

Το παράβολο του διπλού αγώνα ορίζεται στα 220€.

Με σκοπό την θέσπιση συνθηκών ίσων ευκαιριών για όλους, ορίζονται τα παρακάτω:

Απαγορεύονται οι δοκιµές µε οποιαδήποτε µοτοσυκλέτα στο χώρο διεξαγωγής του αγώνα 11 µέρες πριν την Παρασκευή της εβδοµάδας τέλεσης του αγώνα. (Σε περίπτωση 2πλού αγώνα μέχρι πριν την Πέμπτη).

Οποιαδήποτε παράβαση του κανονισµού, επιφέρει τον αποκλεισµό του αθλητή από τον αγώνα.

Ο αριθµός των ελαστικών που επιτρέπεται να χρησιµοποιούνται στους αγώνες, είναι ∆ΥΟ ΖΕΥΓΗ (για χρονοµετρηµένες δοκιµές και αγώνα) – εξαιρούνται τα RACING. Στους διπλούς αγώνες ο αριθμός των ελαστικών θα είναι ΤΡΙΑ ΖΕΥΓΗ. ΤA ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΜΑΡΚΑΡΟΝΤΑΙ. Σε περίπτωση που ο αγώνας ανακηρυχτεί από τον Αλυτάρχη ‘’βρόχινος’’, ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Επιτρέπονται επιπλέον ζευγάρια βρόχινων ελαστικών, αντικατάσταση καινούργιων ελαστικών µε βρόχινα καθώς και κοπή αυλακώσεων σε κάθε τύπο ελαστικών (slicks & µε έγκριση τύπου).

Οι αθλητές µπορούν να συµµετέχουν σε 2 κατηγορίες στην κάθε αγωνιστική συνάντηση. Οι περιορισµοί της εκάστοτε κατηγορίας ισχύουν. Ο κάθε αθλητής δικαιούται να χρησιµοποιήσει µόνο µια µοτοσυκλέτα σε δοκιµές/αγώνα ανά κατηγορία (εξαιρούνται τα RACING).

Οι συµµετέχοντες πρέπει να είναι κάτοχοι έγκυρου Αθλητικού ∆ελτίου σωµατείου της ΑΜΟΤΟΕ και έχουν την υποχρέωση να προσκομίζουν την κάρτα υγείας αθλητή θεωρημένη. Χωρίς την επίδειξη της, ο αθλητής δεν δύναται να συμμετάσχει στον αγώνα, ακόμα και αν είναι δηλωμένος στο ηλεκτρονικό σύστημα της ΑΜΟΤΟΕ.

Οι αθλητές θα βαθµολογούνται σύµφωνα με την θέση που τερµάτισαν σε κάθε αγώνα, βάσει του παρακάτω βαθµολογικού πίνακα:

Θέση:

1η 25β  6η   10β 11η 5β

2η 20β  7η   9β  12η 4β

3η 16β  8η   8β  13η 3β

4η 13β  9η   7β  14η 2β

5η 11β  10η 6β  15η 1β

Σε περίπτωση ισοβαθµίας, θα προηγηθεί ο αγωνιζόµενος µε τους καλύτερους τερµατισµούς. Σε περίπτωση περαιτέρω ισοβαθµίας προσµετρά το τελευταίο χρονικά αποτέλεσµα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου