Τοπικές Ειδήσεις

Ο Κοσμάς Σφυρίου για τον Κάρολο Παπούλια

Αύριο κηδεύεται ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Πέρασε ήδη στις σελίδες της νεότερης ιστορίας της χώρας μας, ως πολιτική μορφή που ενσάρκωσε την εθνική ενότητα & πολιτεύτηκε ως εκφραστής εθνικής ομοψυχίας.
Υπηρετώντας, επί πολλά χρόνια, με υπουργικά καθήκοντα στο Υπουργείο Εξωτερικών, εξέφραζε την εθνική στρατηγική της Ελλάδας στις πέντε ηπείρους.
Έτσι, όταν πια δεν ήταν υπουργός και στην Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών & Άμυνας αυτοπροτάθηκε, για να εκλεγεί πρόεδρος της, άλλος γνωστός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκρινα -ως γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας- πως ο καταλληλότερος όλων ήταν ο Κάρολος Παπούλιας. Τον πρότεινα και εκλέχθηκε πανηγυρικά πρόεδρος της.
Με τον ενωτικό και συναινετικό τρόπο, που συντόνιζε τις εργασίες της διακομματικής Επιτροπής Εξωτερικών & Άμυνας απέσπασε την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό όλων των κομμάτων. Με το ίδιο πνεύμα άσκησε – με επιτυχία -και τα υψηλά καθήκοντα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Όσο ζω, θα θυμάμαι την συνεδρίαση μας στο Υπουργικό Συμβούλιο, 27 Μαρτίου 1987, κατά την ελληνοτουρκική κρίση στο Αιγαίο και την αποστολή που ανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Κάρολος Παπούλιας, που την έφερε εις πέρας με επιτυχία.
Με την ιδιαίτερη τιμή που αποτελούσαν για μένα οι σχέσεις συνεργασίας που είχαμε και με την συγκίνηση, που με διακατέχει λόγω του θανάτου του, λέω πως του αρμόζει τιμή και δόξα, λόγω της προσφοράς του στην πατρίδα μας.

28 / 12 / 2021
Κοσμάς Σφυρίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου